Reuzenpanda's in de Chinese regio Chengdu.
Volledig scherm
Reuzenpanda's in de Chinese regio Chengdu. © AFP

China plant gigantisch panda-natuurpark van 1,3 miljard euro

China steekt de komende vijf jaar ruim 1,3 miljard (!) euro in een groot natuurpark voor reuzenpanda's. Om een idee te geven: dat is ruim 600.000 euro per levende panda wereldwijd. De oppervlakte van het beschermde leefgebied wordt 2 miljoen hectare.

1 reactie

  • Resist You

    6 jaar geleden
    Schande ze zouden eerst beter eigen volk van eten voorzien !In plaats van kijkobjecten te maken van dieren ,die horen in het wild niet in een park !
  1. “In deze stad riskeer je tot 50.000 euro boete als je kat een zeldzame vogel doodt: is de avondklok voor katten een goed idee?
    PREMIUM

    “In deze stad riskeer je tot 50.000 euro boete als je kat een zeldzame vogel doodt: is de avondklok voor katten een goed idee?

    De Nederlandse gemeente Houten vraagt baasjes om hun katten ’s avonds binnen te houden, vooral tijdens het broedseizoen van weidevogels. Poezen richten immers ernstige schade aan in het vogelbestand. En een Duits stadje heft zelfs een fikse boete als je kat bijvoorbeeld een kuifleeuwerik doodt. Ecoloog Chris Smit en kattendeskundige Liesbeth Puts leggen uit waarom die regels er komen en wat je als baasje kunt doen. “Sommigen denken dat hun kat per se ’s nachts naar buiten moet. Maar dat hoeft helemaal niet.”
  2. “Je kan besmet zijn zonder ooit symptomen te ontwikkelen”: 5 landen slaan alarm over ‘papegaaienziekte’. Wat is dit juist?
    PREMIUM

    “Je kan besmet zijn zonder ooit symptomen te ontwikke­len”: 5 landen slaan alarm over ‘papegaai­en­ziek­te’. Wat is dit juist?

    Vijf Europese landen sloegen afgelopen maand alarm via het Vroegwaarschuwings- en Reactiesysteem van de Europese Unie. Zowel Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken zien sinds eind 2023 een toename van het aantal patiënten met ‘psittacose’, ook wel bekend als de papegaaienziekte. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie. Al vijf mensen zijn overleden door de ziekte. Maar wat is psittacose? Hoe loop je het op? En hoe ernstig is de situatie? HLN Wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe.