De man belandde met zijn quad in de sloot.© archief nb

Quadrijder belandt met bijenkorf tussen de benen in de sloot: “Dit was niet mijn beste idee”

Sint-Niklaas -

Een man uit Sint-Niklaas die vorig jaar met zijn quad in de gracht belandde, stond maandag voor de politierechtbank. Hij bleek onder invloed en raakte de controle over zijn stuur kwijt.

Ivan Elegeert

“De man vervoerde een bijenkorf op zijn quad en klemde die tussen zijn benen. Daardoor kon hij zijn voertuig niet meer besturen en belandde hij in de gracht. Hij raakte daarbij zelf behoorlijk gewond maar bleek bij controle ook onder invloed en vertoonde duidelijke tekenen van dronkenschap”, aldus de procureur, die erop wees dat de man in 2016 al veroordeeld voor een vluchtmisdrijf.

De man gaf toe dat hij van bij een vriend kwam waar hij enkele pintjes had gedronken. “Het was geen goed idee van mij om die korf mee te nemen op mijn quad, waardoor ik de controle over mijn stuur kwijt raakte. Er was op die weg ook geen openbare verlichting”, erkende de man, die gewond raakte aan zijn linkerschouder en nek. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en was twee maanden arbeidsongeschikt.

De rechtbank veroordeelde de man tot een rijverbod van één maand en een boete van 1.600 euro, waarvan 1.000 euro met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER