‘De Buurtpolitie’ krijgt broertje in het ziekenhuis

© vtm

De makers van De Buurtpolitie gaan een nieuwe gelijkaardige reeks maken voor VTM. In die serie echter geen agenten of daders en slachtoffers van misdrijven, wél dokters en ­patiënten in een ziekenhuis.

tdl, bpr

Op 3 september gaat op VTM het tiende seizoen van De Buurtpolitie van start, in combinatie met nieuwe afleveringen van Open Keuken met Sandra Bekkari. De Buurtpolitie heeft VTM sinds zijn start in 2014 geen windeieren gelegd: het programma is in de vooravond een echt kijkcijferkanon en zo populair bij kinderen dat er op VTMkzoom een De Buurtpolitie - Extra kwam. Met dat succes in het achterhoofd is het geen verrassing dat productiehuis Zodiak Belgium voor VTM aan een nieuwe reeks werkt in het scripted reality-genre: scripted ­reality betekent dat de reeks eruitziet als een ‘het leven zoals het is’, maar eigenlijk met een scenario werkt en met acteurs.

De nieuwe reeks zal zich afspelen in en rond een ziekenhuis, met ­artsen en patiënten. Net zoals De Buurtpolitie zal de reeks gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Dat doet uiteraard denken aan Echte Verhalen: de Kliniek, een reeks die enkele dokters – gespeeld door acteurs – volgt in een Vlaams ziekenhuis. Echte Verhalen: de Kliniek liep in 2013 en 2014, maar kwam qua populariteit nog niet aan de enkels van De Buurt­politie. Wellicht zal de nieuwe ­serie op dat vlak meer op De Buurtpolitie lijken, met duidelijker herkenbare personages. De nieuwe reeks zal ten vroegste in 2019 op VTM te zien zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen