Twee doden en drie gewonden bij steekpartij: “Heel veel leed in Maastricht”

© BELGAIMAGE

In Maastricht zijn donderdagavond twee mensen doodgestoken en meerdere mensen gewond geraakt bij twee steekpartijen. Er is een verdachte aangehouden bij een moskee. Ook die zou gewond zijn geraakt. Volgens de politie betreft het een 37-jarige man uit Maastricht.

Buurtbewoners vertellen dat de twee mensen die donderdagavond werden doodgestoken in Maastricht uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. Hij zou een familielid zijn van de slachtoffers.

Volgens meerdere inwoners ging de dader eerst met een mes in de hand naar een moskee in de buurt. Daar zou hij onlangs ook al geweld hebben gepleegd: hij zou een bezoeker in zijn been hebben gestoken.

Aan de Botsaartstraat, niet ver van de Marokkaanse moskee, viel rond 21 uur de eerste dode: een man werd doodgestoken. Zo’n 10 minuten later had op de Joseph Postmesstraat een vechtpartij plaats, waarbij knuppels en zwaarden gebruikt zouden zijn. Een vrouw kwam daarbij door messteken om het leven en twee personen raakten gewond. Agenten troffen niet veel later nog een gewonde aan in de El-Fath Moskee. Het dodelijke slachtoffer zou de moeder geweest zijn van een van de gewonden.

De politie hield een man aan voor “mogelijke betrokkenheid” bij de steekpartijen. De politie bevestigt bovendien dat een man en een vrouw zijn doodgestoken, en drie anderen gewond raakten. Over de identiteit van de dader en slachtoffers is officieel niets bekendgemaakt.

Reactie premier Rutte

“De steekpartij in Maastricht is vreselijk nieuws. We moeten vaststellen dat er heel veel leed is in Maastricht”, zei de Nederlandse premier Mark Rutte donderdagnacht na afloop van een EU-top in Brussel. “Ik wil mijn medeleven betuigen met de families van de slachtoffers.”

Rutte zei telefonisch contact te hebben gehad met de autoriteiten in Maastricht. “De politie laat weten dat er geen enkele reden is om aan te nemen dat hier terroristische motieven voor waren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen