Van 16 tot 23 mei staat ouderschap centraal.© RR

Gemeente Berlaar doet mee aan ‘Week van de Opvoeding’: “Laagdrempelige, gratis ontmoetingsactiviteiten en infomomenten”

Berlaar -

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Ook het lokaal bestuur van Berlaar neemt dit jaar deel en organiseert een reeks gratis activiteiten voor jong en oud.

Ieder jaar wordt er een maatschappelijk relevant thema gekozen, dit jaar is dat ‘in verbinding’. “We zetten tijdens de Week van de Opvoeding in op connectie en ontmoeting via laagdrempelige, gratis ontmoetingsactiviteiten en infomomenten”, verduidelijkt schepen van Jeugd en Gezin Suzy Put (CD&V). “Want opvoeden doe je samen. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. Ze verdienen het om even in de spotlights gezet te worden. We zetten daarvoor graag een aantal activiteiten in de kijker.”

Op woensdag 15 mei kan je van 14.30 tot 15.30 uur in LDC Balderhuys terecht voor de workshop ‘Peuters in actie’. “Verwacht je aan één uur actieve speel- en beweegtips voor (groot)ouders en hun peuters tussen 1,5 en 3 jaar. De workshop wordt georganiseerd door CM.”

Woensdagavond staat er om 19 uur in LDC Balderhuys een infosessie over ‘Afgestemd Opvoeden’ op het programma. “Centraal staat een manier van denken en opvoeden zonder straffen en belonen. Je krijgt concrete handvatten mee om liefdevol om te gaan met uitdagend gedrag van je kind.” Deelname aan beide workshops is gratis, maar inschrijven is verplicht via balderhuys@zusters-berlaar.be.

“Op donderdag 16 mei leer je om 19.30 uur in LDC Balderhuys alles over slaap en slaapmoeilijkheden bij baby’s, peuters en kleuters. Osteopaat Anja Caers is zelf mama en werkt als kinderosteopaat al 25 jaar rond ongemakken als onrust, slaapproblemen, huilgedrag, reflux en krampen. De infosessie wordt georganiseerd door Huis van het Kind Berlaar.” Vooraf inschrijven kan via huisvanhetkind@berlaar.be.

Deze driedaagse rond opvoeden is een organisatie van Huis van het Kind Berlaar, Gezinsbond, LDC Balderhuys en CM. (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners