Mattice Du Tré (links) duwt de lijst CD&V/Team Burgemeester. Burgemeester Jurgen Bauwens is lijsttrekker.© jvdv

Zoon van wijlen burgemeester Du Tré duwt lijst CD&V/Team Burgemeester: “Ik wil graag in de voetsporen van mijn papa treden”

Waasmunster -

De partij van burgemeester Jurgen Bauwens pakt uit met een verrassende lijstduwer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Mattice Du Tré (25) vult de laatste plaats van CD&V/Team Burgemeester in.

Mattice is de zoon van wijlen burgemeester Michel Du Tré, die vijf jaar geleden op 51-jarige leeftijd overleed na een slepende ziekte. Net als zijn vader is Mattice jurist, werkzaam bij Truyens Advocaten in Sint-Niklaas.

“Ik wil graag in de voetsporen van mijn papa treden, zowel beroepsmatig als in de politiek. Als geboren en getogen Waasmunsternaar wil ik niet behoren tot de beste stuurlui die aan wal staan, maar iets betekenen voor onze lokale gemeenschap. Waasmunster is een schitterende gemeente en dat kunnen we zo houden door de sterke punten en troeven te verstevigen en verder uit te bouwen. Als jonge gast wil ik de handen uit de mouwen steken, want ik weet dat gedreven aan politiek doen veel werk en inzet vraagt. Toen Jurgen me vroeg om mij kandidaat te stellen, was ik snel overtuigd. Daarna groeide het idee om met een frisse blik achteraan op de lijst te staan.”

“Gestuwd”

Burgemeester en lijsttrekker Jurgen Bauwens glundert. “De voorstelling van Mattice als lijstduwer is niet het einde van onze sterke inhoudelijke groei”, zegt hij. “Er volgen nog meer bekende en bekwame kandidaten, met een sterk sociaal engagement. Ik voel mij als burgemeester vooruitgestuwd door een vernieuwer als Mattice, die het DNA heeft van zijn vader. Michel was een visionair en zijn zoon heeft hetzelfde profiel om Waasmunster een mooie toekomst te verzekeren als zelfstandige gemeente.” (jvdv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER