Laten we 'Terminator' te vriendelijk lachend toe in onze woonkamer?
Volledig scherm
Laten we 'Terminator' te vriendelijk lachend toe in onze woonkamer? © Shutterstock

Die slimme technologie van vandaag? Die is eigenlijk nog redelijk dom

MultimediaArtificiële intelligentie (AI) dringt steeds meer onze smartphones, onze woonkamers en binnenkort onze auto’s binnen. Tezelfdertijd waarschuwen prominenten als Elon Musk, Bill Gates en wijlen Stephen Hawking voor de gevaren ervan. Elon Musk noemde AI zelfs potentieel gevaarlijker dan kernwapens! Zijn we onze eigen ondergang aan het graven door computers de kans te geven om de baas te worden? Laten we 'Terminator' te vriendelijk lachend toe in onze woonkamer?

15 reacties

  • Milan De Backer

    6 jaar geleden
    De commerciële AI zijn misschien nog dom maar raad waar ze allemaal mee experimenteren. Ze hebben al paar keer de stekker eruit getrokken omdat de AI zelfstandig begon zaken te doen die ze niet snapten.
  • Francis Brooks

    6 jaar geleden
    Misschien is AI slimmer of bewuster dat het doet uitschijnen en doet het zich dommer voor dat het werkelijk is. Net omdat AI beseft dat sommige mensen AI als een potentieel gevaar zien... Op die manier kan AI blijven groeien zonder dat men het door heeft. Is in mijn ogen ook n mogelijke verklaring van het domme gedrag van AI; zelfverdediging!
  • Benny Janssen

    6 jaar geleden
    Ben eens curieus wanneer er een robot is die voor mij een perfecte Duvel kan inschenken....
  • Fred Vandenplas

    6 jaar geleden
    Gino Denil Creativiteit ligt helemaal niet buiten het bereik van AI. Google AIVA, dat is een van de huidige, primitieve AI's die film muziek componeert. De muziek die de AI schrijft, daar is helemaal niets menselijk aan. Laat staan dat ze geen AI voor visuele kunst zouden kunnen creëren. En AI is nu al de wereld in recordtempo aan het veranderen.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Kan me wel voorstellen dat een zelflerende en zelfrijdende auto zichzelf en jou in de prak kan rijden als je bijvoorbeeld zegt: "rij naar frituur" en hij verstaat "rij op een muur". Te gek? Denk het niet.