© immpact

Penthouse voor 2,6 miljoen euro: “Hier is in Antwerpen vraag naar”

Een zwembad, een hamam, een enorme daktuin en een penthouse van 350 m2. Dat is pronkstuk van een nieuwbouwproject in de Henri Van Heurckstraat. Aan de penthouse hangt een prijskaartje van 2,6 miljoen euro. En het is nog niet verkocht.

patrick van de perre

Project Leopold van vastgoedontwikkelaar Immpact, wordt gebouwd op de gronden waar decennia geleden de olympische ijspiste was gevestigd. Later deed het gebouw vooral dienst als parkeergarage.

Aan de Henri Van Heurckstraat, tussen de Leopoldstraat en het Blauwtorenplein, komen 12 eengezinswoningen, 8 penthouses en 73 appartementen op een terrein van ongeveer 6.000 m2. Die oppervlakte staat gelijk aan een voetbalveld.

© immpact

Klein publiek

“De luxueuze penthouse op het dak van het gebouw is onze blikvanger. We merken dat er ook in Antwerpen vraag is naar woningen in deze prijsklasse. De doelgroep is, gezien de prijs, uiteraard klein. Maar hij is er wel”, zegt de commercieel directeur van Immpact, Stefan Willaert.

Van de overige, ‘kleinere’ penthouses is ondertussen de helft verkocht. Daarvoor moet de nieuwe eigenaar een bedrag tussen de 800.000 en iets meer dan een miljoen euro betalen.

“In vergelijking met het buitenland zijn dit redelijke prijzen. In een stad als Amsterdam betaal je dergelijk bedrag tegenwoordig voor een gewoon appartement. En in steden zoals Londen en Parijs vliegen de vastgoedprijzen helemaal ophoog”, gaat Stefan Willaert verder.

Meiboom geplant

Dinsdag werd op de site een meiboom geplant. Dat is een oude traditie in de bouwwereld. “De boom 6 meter groot is, zal tijdelijk op de daktuin van het penthouse staan. Nadien wordt hij geplant in de binnentuin op straatniveau”, zegt Stefan Willaert.

© Wim Hendrix

Ondergronds komt er een parkeergarage voor de bewoners. Nog een niveau lager komt er een publieke parkeergarage.

Project Leopold moet in mei van volgend jaar volledig klaar zijn.

www.immpact.be.