Gele hesjes sturen ook Marseille - Bordeaux in de war

© Photo News

Woensdag werden al drie wedstrijden van de achttiende speeldag in de Ligue 1, die komend weekend plaatsvindt, uitgesteld. Donderdag kwam daar ook nog Marseille-Bordeaux, voorzien voor zondagavond om 21u00, bij. Dat maakte de Franse profliga (LFP) bekend. Door de protestacties van de gele hesjes zijn er onvoldoende politieagenten beschikbaar.

Woensdag werden ook de duels Nantes-Montpellier, Nice-Saint-Etienne en Caen-Toulouse al uitgesteld. Die laatste wedstrijd werd al geherprogrammeerd, op dinsdag 18 december (om 18u30).

Vorig weekend werden ook al zes wedstrijden van de zeventiende speeldag uitgesteld, omdat verschillende steden in Frankrijk momenteel al hun politiemanschappen nodig hebben in hun strijd tegen de ‘gele hesjes’. Die duels zullen ingehaald worden op 15 en 16 januari 2019.

Behalve de commotie rond de ‘gele hesjes’ werd Frankrijk dinsdagavond ook nog opgeschrikt door de schietparij in Straatsburg, waarbij twee doden, één hersendode en nog twaalf gewonden vielen. De regering verhoogde nadien het veiligheidsrisico, hetgeen ook extra politiemanschappen kost.

De wedstrijden in de Ligue 1 en Ligue 2, die wel zullen doorgaan komend weekend, zullen starten met een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de schietpartij in Straatsburg.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen