ONGEHOORD. 'Als Crombez wil voortploeteren zoals hij bezig is, dan is dat zijn zaak'

Louis Tobback.© pn

Ook in de week na de verkiezingen passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

red

'Horseface'

Amerikaans president Donald Trump triomfeert (op Twitter) nadat een rechtszaak tegen hem van Stormy Daniels verworpen is en laat en passant ook blijken dat hij haar niet echt knap vindt. ‘Nu kan ik achter paardenmuil en haar derderangs advocaat gaan.’

'Ik kwam naar de voetbalbond om een jongensdroom waar te maken: bezig te zijn met de toekomst van het voetbal. In werkelijkheid moest ik me vaker bezighouden met mandaten en commissies.'

Peter Bossaert wond er geen doekjes om op zijn eerste dag als nieuwe ceo van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Nog een paar woorden die we noteerden: ‘onduidelijkheid’, ‘normvervaging en belangenvermenging’, ‘men weet niet wie wat doet’, ‘oude bedrijfscultuur’ en ‘weinig focus op voetbal, wel op politiek’.

'Ik zag Mieke Van Hecke in een stemmig blauw bloesje... En vorige week zag ze nog in stemmig rood, wat toch een zekere flexibiliteit laat vermoeden. Of een zekere rijkdom in de kleerkast.'

Ook tijdens hun laatste debat, de dag na de verkiezingen, waren 'Zinzen en Van Cauwelaert' (op Canvas) in vorm.

'Als Crombez wil voortploeteren zoals hij bezig is, dan is dat zijn zaak.'

Dat John Crombez ook na de 'rampzalige' resultaten aanblijft als SP.A-voorzitter, kan er bij oudgediende Louis Tobback (in Knack) niet in.

'Er is iets met het weer aan het gebeuren, maar het verandert vanzelf wel weer.'

Echt overtuigd lijkt hij nog niet, maar Amerikaans president Donald Trump gelooft alvast niet meer dat de klimaatvernadering een fabeltje is.

'We hebben de partij van de malcontenten onderschat.'

Maggie De Block slaagde er in Merchtem niet in om in de voetsporen van haar broer en stemmenkanon Eddie De Block te treden. Die laatste denkt te weten waarom de nieuwe lijst PRO Merchtem zoveel stemmen wegkaapte.

'We proberen ons jaarlijks festijn altijd ludiek aan te kondigen. Men heeft er een van de vijf aankondigingen uit genomen. Een andere over rijstpap liet een aantal Chinezen zien, de kippen kondigden we aan met dioxinekippen en de salade met een vrachtwagen mest.'

Guy D'haeseleer, stemmenkanon bij Forza Ninove, probeerde dan weer zijn weinig gesmaakte Facebookpost te duiden waarin de Vlaams Belanger chocomousse linkte aan een foto van zwarte kinderen, maar kwam van een kale reis thuis.

'Of ik “Zinzen & Van Cauwelaert” zal missen? Nee, ik blijf ’s avonds liever thuis'

Toch was het met gedoseerd enthousiasme dat Walter Zinzen deelnam aan het verkiezingsprogramma dat mee zijn naam droeg (in 'Nieuwe feiten' op Radio 1).

'Daar zijn wijken die niet bepaald de meest vrolijke zijn.'

Etiennne Schouppe, zelf uit de streek, vertelt waarom in gemeenten als Ninove, Aalst en Denderleeuw het Vlaams Belang goed scoort.