© carlo coppejans

“Voor ons was het de koudste week”

In de aanloop naar Kerstmis maakt Music for Life van de komende week opnieuw ‘De Warmste Week’. Bram, Linde en Eva presenteren dan voor het eerst vanuit provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Slapen doen ze in een tent op een vlot. Dat wordt een gezellige boel, want de tent is gebouwd door een Limburgs bedrijf. “Blij dat we ermee klaar zijn geraakt”, lacht Wilfried Baeten van Black Sheep Productions uit Overpelt. “Voor ons was de voorbije week alvast de koudste week.”

Gunter WILLEKENS

De voorbije jaren werd ‘De Warmste Week’ vanuit provinciaal domein De Schorre in Boom gepresenteerd. Met de verhuizing naar Wachtebeke, even voorbij Sint-Niklaas, wilde radiozender Studio Brussel het hele evenement in een nieuw kleedje steken. “Zo zijn ze bij ons terechtgekomen”, zegt Wilfried Baeten, niet zonder trots. Black Sheep Productions heeft in Puyenbroeck veertien tenten gebouwd: voor het publiek, voor de optredens, voor het actiedorp en voor de uitzendingen overdag.

“Het is zwaar geweest”, zegt Wilfried, daags voor het begin van ‘De Warmste Week’. “We hebben gietende regen gehad, sneeuw en wind tot 90 kilometer per uur. Eigenlijk is dat geen weer om tenten op te zetten. En dan moesten we de tent van de presentatoren ook nog eens op een plas bouwen. Daar voel je de elementen pas echt door je kleren blazen. Bovendien zijn de dagen nu een pak korter dan in het normale tentenseizoen. Onze jongens hebben dus alles op alles moeten zijn om onze veertien tenten in Puyenbroeck tijdig klaar te krijgen. We hebben afgezien.”

Onze jongens hebben alles op alles moeten zijn om de veertien tenten tijdig klaar te krijgen. We hebben afgezienWilfried BAETENBlack Sheep Productions

Glamping

Het resultaat mag dan ook gezien worden. Black Sheep Productions heeft al vele ‘oohs’ en ‘aahs’ afgedwongen met knappe structuren in Tomorrowland en andere festivals wereldwijd. “Maar met de slaaptent van Bram, Linde en Eva gaan we nog een stapje verder”, bekent Wilfried. “Die is honderd vierkante meter groot. Ze is eigenlijk ontwikkeld voor luxueuze glampings (een samentrekking van ‘glamorous’ en ‘camping’, nvdr) in Frankrijk. Dit is de eerste keer dat ze wordt gebouwd. Maar de presentatoren moeten niet bang zijn. Ze zullen geen kou lijden. Ze kunnen zich zelfs warmen aan een open haard. Er is ook een warme douche, en in de slaapkamer met balkon, op de bovenste verdieping, hebben we een heerlijk bed gezet.”

Terug naar de natuur

Black Sheep Productions werd in 1999 opgericht door Wilfried en zijn partner Susie Gielkens. Ook dochter Julia zit intussen mee in het bedrijf. “We mikten aanvankelijk op festivals”, zegt Wilfried. “Zo zijn we bekend geworden. Maar intussen heeft ook de toeristische sector onze tenten ontdekt. Luxueus kamperen wint geweldig aan populariteit. Steeds meer mensen willen terug naar de natuur als ze op vakantie gaan. Onze Romanov-tent is een extreem voorbeeld van hoe je authentiek en ecologisch kan logeren, zonder in te boeten aan luxe. Glamping kan in de vier seizoenen. Vraag dat volgende week maar aan Bram, Linde en Eva.”

© carlo coppejans