De mobiele huiswerkkast is tweemaal per week open voor kinderen die er nood aan hebben.© RR

Kinderen maken huistaak en studeren in openklapbare huiswerkkast

Arendonk -

In de bibliotheek in Arendonk is een verrijdbare huiswerkkast geopend. Dat is een mobiele en multifunctionele kast die je kunt openklappen tot een compleet uitgerust bureau. Kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen er tweemaal per week na de schooluren hun huiswerk maken of studeren.

“De huiswerkkast bevat twee laptops, geschonken door het Sociaal Huis, maar ook tal van leerrijke boeken en spelletjes”, zegt Christiane Boeckx van vzw Mekanders, initiatiefnemer van het project. “Alles wat je in een gewone klas vindt, is aanwezig, van een magneet- en schrijfbord tot papier, rekenmachine, kleurpotloden en stiften.”

Het mobiele miniklasje is bedoeld voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Het volstaat om hiervoor een eenvoudige aanvraag te doen bij het Rode Kruis, het Sociaal Huis of Tel-Oor. “We mikken op alle leerlingen van de lagere school, van het eerste tot het zesde leerjaar, die nood hebben aan ondersteuning”, zegt Christiane. “Voorlopig is het klasje open op maandag en donderdag in de leeszaal van de bibliotheek, telkens van 16 tot 17 uur. Er zal ook altijd een vrijwilliger aanwezig zijn voor hulp.”

Carta Mundi

De kast zelf werd op maat gemaakt door mensen met een beperking in het schrijnwerkersatelier van vzw Mekanders. Het materiaal en de inhoud werden gefinancierd met de opbrengst van het kunstproject ’t Is gedeurd van ex-dorpsdichter Saskia Keersmaekers en kunstenaar Jan ‘Pros’ Jespers uit Arendonk en een gulle schenking van speelkaartenbedrijf Carta Mundi in Turnhout, dat het initiatief oppikte tijdens de Warmste Week. (ema)

Lokaal kunstenaar Jan ‘Pros’ Jespers en ex-dorpsdichter Saskia Keersmaekers schonken de opbrengst van hun gezamenlijk kunstproject aan Mekanders.© RR

Op de geveilde ‘kunstdeuren’ van Pros en Saskia stond aan de ene kant een tekening en aan de andere kant een gedicht.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners