© EPA-EFE

Nog acht meter te gaan: reddingswerkers komen dichterbij kleine Julen (2)

De operatie om kleine Julen (2) uit een diepe schacht in het Spaanse Totalán (nabij Malaga) te halen, is na acht dagen nog volop aan de gang. De reddingswerkers hadden gehoopt om in de nacht van zondag op maandag de 60 meter diepe tunnel te kunnen voltooien, maar raakten door een tegenslag maar tot 52 meter. Verwacht wordt dat het nu nog minstens 24 uur zal duren voor het kindje bereikt wordt. Ondertussen worden de kansen dat Julen nog leeft, almaar kleiner.

mtm

Voor de reddingsactie, die maandag onverminderd voortgaat, wordt een 60 meter diepe tunnel geboord die parallel loopt aan de diepe schacht waar het tweejarig jongetje acht dagen geleden in viel. De mijnwerkers probeerden afgelopen weekend de tunnel af te werken, maar stootten zondag op een groot rotsblok waardoor ze vertraging opliepen. Maandagochtend werd een diepte van 52 meter bereikt.

Maar ook dan zijn ze nog niet meteen bij Julen. Zodra ze een diepte van 60 meter bereikt hebben, moeten de reddingswerkers nog een vier meter lange verbinding naar de schacht maken en ook dat zal nog meerdere uren in beslag nemen. In 36 uur tijd werd al meer dan 35.000 kubieke meter grond verplaatst.

Vermoedelijk zal Julen pas op dinsdagochtend bereikt kunnen worden. Voorlopig is het niet duidelijk of het kindje nog leeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer