© REUTERS

Spaanse overheid stopt met prijs voor beste stierenvechter: “Niet meer van deze tijd”

De Spaanse overheid schaft de prijs voor de beste stierenvechter af. Volgens minister van Cultuur Ernest Urtasun past de prijs niet bij “de nieuwe sociale en culturele realiteit”.

jvh
Bron: RTL

Bij de prijs hoorde een cheque van 30.000 euro. Maar volgens Urtasun “is er een maatschappelijke meerderheid onder de Spanjaarden die zich steeds meer bewust is van dierenwelzijn”. “Ik denk dat de meerderheid van de Spanjaarden steeds minder begrijpt waarom dierenmishandeling plaatsvindt in ons land, en nog veel minder waarom die mishandeling wordt beloond met publiek geld”, verklaart hij zijn beslissing.

De conservatieve oppositiepartij Partido Popular is kritisch over de beslissing. De partij vindt dat stierenvechten hoort bij de Spaanse cultuur. Door de afschaffing van de prijs laat de minister volgens de partij zien dat hij “niet gelooft in culturele diversiteit of vrijheid”. De partij zegt de prijs dan ook in ere te zullen herstellen als ze weer aan de macht komt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER