© BELGA

Genk praat dit weekend met Storck, maar houdt Mazzu achter de hand

“We hebben vier kandidaten om Philippe Clement op te volgen”, luidt de officiële versie van KRC Genk. Duidelijk is echter dat de Duitser Bernd Storck (56) in poleposition ligt, met nog één belangrijke concurrent aan de andere kant van de weegschaal. En dat is volgens onze informatie niet Ivan Leko, maar wel Charleroi-coach Felice Mazzu. Hij wordt met rust gelaten tot na de Europese barragematch Antwerp-Charleroi van zondag.

Marnik GEUKENS

Dit weekend zit Bernd Storck opnieuw rond de tafel met KRC Genk. De Duitse ex-coach van Moeskroen beschikt over verschillende troeven, die hem in het vizier van KRC Genk brachten.

1. Internationale ervaring

Bernd Storck heeft een stevig cv. Hij zat als assistent bij topclubs als Dortmund, Hertha Berlijn, Wolfsburg en Partizan Belgrado en trainde de nationale ploegen van Kazachstan en Hongarije. Met de Hongaren haalde hij verrassend het EK 2016, waar hij pas in de achtste finales strandde tegen de Rode Duivels. Storck heeft dus voldoende métier om straks de ploeg te leiden in de Champions League.

2. Kennis van Jupiler Pro League

Storck kent het Belgisch voetbal, hij zette het voorbije seizoen een straf parcours neer bij Moeskroen. Hij arriveerde toen Moeskroen begin september 0 op 18 telde en pakte daarna met Les Hurlus 40 op 72. Daarbij hoorde na Nieuwjaar een indrukwekkende 23 op 27, met overwinningen op het veld van… KRC Genk en Club Brugge.

3. Aanvallend voetbal

Moeskroen behaalde die resultaten niet op een diefje. Storck deed meer dan alleen een prima organisatie neerzetten, zijn ploeg toonde ook lef. ‘Hoe verder je van eigen doel speelt, hoe minder kan je onder druk komen’ is één van zijn stokpaardjes. In Genk maakte Storck indruk door bij 1-1 middenvelder Van Durmen te wisselen door spits Pierrot. Moeskroen haalde het - weliswaar eerder gelukkig - nog met 1-2.

4. Gedreven

Philippe Clement scoorde enorm veel punten met zijn gedrevenheid. Die passie straalt ook Storck uit, het is iemand die er elke dag vol voor gaat.

5. Fysiek veeleisend

Moeskroen werd na een intensieve winterstage ook een bijzonder fitte ploeg. Dat was geen toeval, Storck hecht via een wetenschappelijke aanpak veel belang aan de conditionele toestand van zijn groep. Alleen zo kan je je tegenstrever onder druk blijven zetten, deelt hij de mening van Philippe Clement.

6. Veel beelden

Nog een gemeenschappelijk kenmerk met Clement: ook Storck hecht veel belang aan het gebruik van beelden. Zo krijgen zijn spelers zelfs voor aanvang van de training een sessie om uit te leggen welke visie achter een oefening steekt.

7. IJzeren discipline

Storck zou geen Duitser zijn, mocht hij niet de nadruk leggen op een ijzeren discipline. Op dat vlak verschilt zijn aanpak wel met die van ‘vaderfiguur’ Clement, die al eens graag een knuffel uitdeelt op training.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer