Direct naar artikelinhoud
Streetart

Opnieuw muurschildering van masturberende vrouw in Brussels straatbeeld

Kunstenaar achter het werk zou Vincent Glowinksi – alias Bonom – zijn
Beeld BELGA

Brussel is alweer een seksueel getinte muurschildering rijker. Dit weekend dook aan de Koolmijnenkaai, vlakbij stoffenwinkel Le Chien Vert, een gigantische afbeelding van een masturberende vrouw op. De plaats lijkt niet toevallig gekozen. Aan de overkant van het kanaal dook immers een paar maanden geleden een gelijkaardige tekening op. 

Het nieuwe werk past in een lange reeks expliciete muurschilderingen die de voorbije maanden in het Brusselse straatbeeld opdoken. Aan de Bareel in Sint-Gillis verscheen een gigantische penis, in de Visverkopersstraat is een penetratietafereel te bewonderen en aan Kanal is er sinds kort een aars met een drol te zien. 

Niet alleen de stijl van de werken zelf maar ook de manier waarop ze tot stand komen lijken naar Bonom te wijzen

Klimtouwen

De kunstenaar in kwestie blijft onbekend, al wordt er in het streetart-wereld al langer van uitgegaan dat Vincent Glowinksi – alias Bonom –achter de muurschilderingen zit. Niet alleen de stijl van de werken zelf maar ook de manier waarop ze tot stand komen lijkt naar hem te wijzen. De werken worden immers steevast op één nacht tijd geschilderd; een huzarenstukje dat enkel met gebruik van klimtouwen tot een goed einde kan worden gebracht. En laat Bonom nu net een van de weinigen zijn die die oldskool-techniek onder de knie heeft.