Media

Voormalige Nickelodeon-producent in verweer tegen documentaire: “Onterecht in verband gebracht met kindermisbruik”

Dan Schneider (centraal) werd tijdens zijn carrière meermaals bekroond. (archiefbeeld)© Matt Sayles/Invision/AP

Dan Schneider, die in de vroege jaren 2000 mee verantwoordelijk was voor het succes van zender Nickelodeon, dient een klacht in tegen de makers van een documentaire die hem in opspraak heeft gebracht. Hij ontkent niet dat hij een slechte baas was, maar vindt dat hij onterecht met kindermisbruik is geassocieerd.

wle

In de docureeks Quiet on set getuigen een reeks voormalige acteurs en medewerkers over hun samenwerking met de Nickelodeon-producent. Ze schetsen daar geen fraai beeld: ze spreken over het kleineren van medewerkers, belagen van vrouwen en seksualiseren van kindacteurs. Het brengt de toxische sfeer achter de schermen van reeksen als Drake & Josh, All that en The Amanda show aan het licht.

Al in maart verontschuldigde Schneider zich voor zijn “gênant” gedrag en gaf hij toe dat sommige scènes ongepast waren. Tegelijk benadrukte hij dat alle scènes door zijn leidinggevenden waren goedgekeurd. Nickelodeon had de samenwerking met Schneider in 2018 al stopgezet na een reeks interne klachten.

LEES OOK. Achter de schermen bij Nickelodeon was het pure horror: “Beeld je het ergste in qua seksueel misbruik”

Enkele weken na de onthullingen beslist de voormalige producent nu toch om in het verweer te gaan, en een klacht in te dienen tegen de makers van Quiet on set. Hij stoort zich vooral aan het feit dat hij in verband wordt gebracht met twee oud-medewerkers die voor kindermisbruik zijn veroordeeld. Schneider zegt “niets afgeweten te hebben van het misbruik, niet medeplichtig te zijn geweest, en zelf geen kindermisbruiker te zijn”.

De oud-producent vindt dat in de reeks wordt gesuggereerd dat hij dat wel is. Dat gebeurt volgens hem door de beelden van de veroordeelde misdadigers af te wisselen met die van hem, en ze samen te vernoemen. “Ik heb er geen bezwaar tegen dat iemand op mijn tekortkomingen als baas wijst, maar het is verkeerd om miljoenen mensen zo te misleiden dat ze denken dat ik betrokken was bij de verschrikkelijke misdaden die kindermisbruikers plegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen