Een sappige biefstuk zonder vlees: een vegetariër en een vleeseter deden de test

© ID/ Lieven Van Assche

Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: een sappige biefstuk zonder vlees. Maar mét die typische textuur en dezelfde smaak. Carrefour pakt nu uit met een steak waar geen koe aan te pas kwam. Te straf om waar te zijn? Wij deden de test.

Chris Snick

Je vindt ze tegenwoordig in bijna elke ­supermarkt: vleesvervangers. Denk aan hamburgers, of allerlei gepaneerde producten. Maar een vleesloze biefstuk met dezelfde smaak én textuur? Neen, tot voor kort leek dat een ongrijpbaar doel. Tot voor kort, want Carrefour pakt nu uit met de Vivera-steak, een Nederlands product dat volgens de winkel­keten het échte werk is.

De nep-biefstuk bestaat uit een lapje van 100 gram op basis van soja- en ­tarwe-eiwit dat met behulp van rode bietensap alleen al qua uitzicht fel op een mooi rosé gebakken steak lijkt. Twee jaar hadden ze nodig om zowel de sappigheid als de structuur op punt te krijgen.

Vooral flexitariërs moeten er straks door verleid worden. “Zij die af en toe ook vlees eten. Echte ­vegetariërs zitten misschien niet te wachten op een kopie van een steak”, klinkt het bij Carrefour.

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Keuze van de redactie