Actievoerders houden spandoeken vast aan de ingang van de Olmense Zoo.
Volledig scherm
Actievoerders houden spandoeken vast aan de ingang van de Olmense Zoo. © Peter Vanderveken

Gemeente Balen ontgoocheld na overleg met Weyts over Olmense Zoo: "Met kanon op mug schieten"

De gemeente Balen reageert vanavond ontgoocheld op het overleg met minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) over de sluiting van de Olmense Zoo vorige week.

  1. ‘Meester Thijs’(38) maakte nog meer slachtoffertjes, zo ontdekken speurders. Zijn vader reageert
    PREMIUM
    4

    ‘Meester Thijs’(38) maakte nog meer slachtof­fer­tjes, zo ontdekken speurders. Zijn vader reageert

    Al minstens zeven slachtoffertjes van kleuterleider Thijs D.W. (38) van basisschool De Springplank in het Oost-Vlaamse Onkerzele zijn geïdentificeerd. Dat heeft HLN vernomen. De speurders hebben aan de ouders verteld dat ‘meester Thijs’ beelden van hun zoontjes maakte in de schooltoiletten. De vraag blijft nu of de man nog meer slachtoffers heeft gemaakt, maar ook of hij zijn slachtoffers heeft betast. Hoe reageert de familie van Thijs D.W.? Wij spraken met zijn vader.
    Geraardsbergen, Onkerzele
  2. EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen willen Vlaamse onafhankelijkheid (en één leeftijdsgroep is er zelfs opvallend veel voor te vinden)
    PREMIUM
    De Stem van Vlaanderen
    177

    EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen willen Vlaamse onafhanke­lijk­heid (en één leeftijds­groep is er zelfs opvallend veel voor te vinden)

    Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En waarom is N-VA voorzitter Bart De Wever voorzichtiger dan zijn partijgenoten?