In een stadion kijken naar voetbal op een groot scherm. In Westerlo kan het.© Marc Peeters

KVC Westerlo pakt uit met grootste EK-fandorp van de Kempen in ‘t Kuipje: “Nu al uitkijken naar wedstrijd tegen Oekraïne”

Westerlo -

De sfeer van een EK-stadion opwekken in het eigen Kuipje. Dat is kort en bondig wat KVC Westerlo deze zomer wil doen met het Westel EK Village. Vanop de familietribune kunnen fans op een groot scherm kijken naar de prestaties van onze nationale voetbalhelden.

Marc Peeters

Het voetbalseizoen in de Kempen stopt niet met de laatste thuiswedstrijd van KVC Westerlo tegen KV Mechelen. Integendeel, in de Merodegemeente maken ze zich deze zomer op voor een voetbalfeest tijdens het EK voetbal in Duitsland.

“Afhankelijk van de prestaties van Kevin De Bruyne en zijn collega’s in de groepsfase, zullen uiteraard ook de mogelijk daaropvolgende wedstrijden van onze nationale elf uitgezonden worden in de Fan Village”, weet assistent team manager Peter Boons van KVC Westerlo.

“Naast de spanning en het spektakel op en rond het grote scherm, zal er ook rondom het Kuipje gezorgd worden voor heel wat randanimaties, waardoor het Westel EK Village zich op iedere matchdag van onze Rode Duivels zal omdopen tot een totaalspektakel voor jong en oud.”

“Zo kunnen de supporters na iedere uitgezonden wedstrijd nog hun hart kunnen ophalen tijdens een afterparty met dj en zullen er voor, tijdens en na de wedstrijden ook winacties gehouden worden. Dat alles wordt nog completer gemaakt met enkele lekkere foodcorners en standjes waar EK-gadgets te koop zullen zijn.”

Sergiy Sydorchuk, speler van Westerlo is door zijn land Oekraïne geselecteerd voor het EK.© Isosport

Kemphaan op het EK

Een wedstrijd die in het Westel EK Village alvast met rood omcirkeld staat, is de derde groepsmatch van onze Rode Duivels tegen Oekraïne. “Bij die laatste vinden we met Sergiy Sydorchuk namelijk een Kemphaan in de selectie terug”, weet Boons. “Een strijd in de strijd dus, waar vaderlandsliefde en clubliefde in de weegschaal zullen komen te liggen in het Kuipje.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL