© ATV

Vrouw (24) die partner doodstak bij nachtelijke ruzie, blijft in de cel

Burcht -

De 24-jarige vrouw die maandagavond haar partner (36) doodstak in een appartement in Burcht, blijft in de cel. Ze is aangehouden door de Antwerpse onderzoeksrechter.

Bron: Eigen berichtgeving

De vrouw belde maandagavond rond 23 uur zelf de hulpdiensten op, en vroeg om een ambulance te sturen naar het appartementsgebouw in de Prins Leopoldstraat in Burcht. In één van de appartementen woonde daar sinds enkele weken Dimitri Van Den Borre (36): een man afkomstig uit West-Vlaanderen, die daar recent geplaatst was door het OCMW. De man had een periode op straat geleefd.

© Sarah Van den Elsken

LEES OOK. 36-jarige Dimitri doodgestoken door vriendin (24) na hoog oplaaiende ruzie: “Het zag er een goed koppel uit”

“Hij woonde hier nog maar een goeie maand”, zeggen zijn buren. Zij zagen daar ook vaak de 24-jarige, blonde vrouw uit Oostende. “Het was een vriendelijk meisje en ze zei altijd goeiendag”, zegt onderbuurvrouw Josefa. “Maandagavond rond 22 uur hoorde ik veel geroep en getier uit het appartement komen en een half uur later stond hier dan de politie. We wisten niet wat er gebeurde, maar wel dat het niet pluis was.”

De man zou door zijn partner met een mes in de borst zijn gestoken. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De vrouw werd dinsdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag, zo bevestigt het Antwerpse parket. (pvh, jro,cel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners