© Fotomontage GVA

Woordgrap van Thomas De Gendt over gevallen Attila Valter valt slecht bij Hongaar: “Ik vind het niet leuk”

Profrenner Thomas De Gendt (Lotto-Dstny) staat bekend om zijn cassante uitspraken en geestige opmerkingen op sociaal medium X. Maar zijn grapjes vallen niet altijd in de smaak. De Gendt stuurde tijdens de Giro-rit van woensdag een tweet de wereld in met een woordgrap over een valpartij waarbij de Hongaar Attila Valter betrokken was. En die kon er, enigszins te begrijpen, niet echt mee lachen.

joro

LEES OOK. Vluchters zetten sprinters een hak in de Giro: Fransman Benjamin Thomas klopt Michael Valgren en pakt grootste zege uit z’n carrière

Het was een tumultueuze dag in de Giro met een resem valpartijen. Onder meer de Noorse hardrijder Tobias Foss, klassementsrenner Daniel Martinez en de Franse klassieke renner Christophe Laporte gingen hard tegen het tarmac, maar vervolgden met de nodige blutsen en builen hun weg. Ook Laportes ploegmakker Attila Valter kwam onzacht in aanraking met het asfalt, op zo’n 25 km van de meet in Luca. De Hongaar stapte wel weer op de fiets en haalde als vijf na laatste de finish.

Net na het incident tweette De Gendt vanuit zijn zetel een foto van zijn tv-scherm waarop de valpartij is te zien en een fiche van Attila Valter, een van de slachtoffers. Boven de foto plaatste De Gendt twee woorden: ‘Wie valter’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rond 18.00 uur, kort nadat hij over de meet was gebold, antwoordde Valter op de post met een vragende emoticon. Daarop verduidelijkte De Gendt in het Engels: “Het is een grap met jouw naam. Jouw Nederlandse ploegmaten zullen het wel verklaren.”

De grap schoot kennelijk in het verkeerde keelgat bij de Hongaar. “Ze hebben het me uitgelegd. Ik vind het niet leuk.” Het laatste woord was voor De Gendt: “Andere smaak. Geen probleem.”

Morgen staat op de Toscaanse grindwegen een rit op het programma die zowel Valter als ploegmaat Laporte zouden moeten liggen, maar de vraag is hoe ze de valpartijen van vandaag verteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen