De Amerikaanse president Donald Trump
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump © AFP

Trump dreigt met nieuwe douanetarieven op tal van Europese producten

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt vandaag met nieuwe douanetarieven op tal van Europese producten, indien de Europeanen geen onderhandelingen zouden opstarten over een nieuw handelsakkoord.

26 reacties

  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Nog anderhalf jaar en hij behoort tot het donkerste deel van de Amerikaanse geschiedenis .
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Dat is goed voor het milieu : waarom al die import en export van goederen die even goed lokaal kunnen geproduceerd worden. de werkmens wordt daar niet beter van.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    "Duurzaamheid "zegt hij ,bijna alle Amerikaanse goederen die wij invoeren zijn in China of in een ander Aziatisch land geproduceerd en zo hebben de Amerikanen meer winst dan dat ze het zelf produceren .
  • Ben Maes

    5 jaar geleden
    Gewoon meer van hetzelfde van Trump. Het moet toch niet verbazen dat hij deze stoten steeds weer uithaalt! Tarieven invoeren op de Europese producten heeft alleen maar tot gevolg dat Europa hetzelfde gaat doen, met minder handel en een slechtere economie tot gevolg. Maar dat kan hem helemaal niets schelen, het enige dat hem interesseert is de reactie van zijn achterban, die dit natuurlijk fantastisch vindt. De economische gevolgen zullen voor zijn opvolger zijn. Onverantwoordelijk en egoïstisch!
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Trump heeft nog altijd nie tdoor dat door zulke acties hij ook zijn land schaad. Een paar weken terug verscheen er een rapport in de Senaat, waarbij de economische cijfers stonden en de gevolgen met de handelsoorlog met China. blijk dat de USA daardoor zijn schuldenland in enkele maanden tijd enorm toenam en het aantal ontslagen ook sterk toenam. Maar dat dringt nog steeds niet door de pruik van de oranje president..