Amerikaanse (93) betaalt geen huur meer: “Ik ga binnenkort sterven”

Een oude vrouw van 93 uit Florida werd afgelopen week met veel geweld gearresteerd omdat ze al enkele maanden haar huur niet betaalde. Ze verzette zich fel tegen de uitzetting, maar werd uiteindelijk in de boeien geslagen omdat ze zich schuldig maakte aan weerspannigheid.

pjv

Volgens het bedrijf dat eigenaar is van het rusthuis waar de 93-jarige Juanita Fitzgerald woonde, weigerde de vrouw haar huur te betalen omdat ze “binnenkort zou sterven”. Ze beweerde ook dat haar appartement overwoekerd was door schimmel, maar toen experts dat wilden controleren waren de testen negatief.

Volgens de woordvoerder heeft de organisatie verschillende keren geprobeerd om de familie van de vrouw te contacteren, maar kregen ze geen gehoor. Toen werd de lokale politie dan maar opgetrommeld om de vrouw uit haar huis te zetten, vlak voor haar 94ste verjaardag.

Fitzgerald - die de aantijgingen ontkent en naar eigen zeggen al in oktober haar achterstallige huur probeerde te betalen - wilde zich echter niet zomaar laten wegjagen door de agenten. Op beelden van een bodycam van een van de politiemannen is de vrouw te zien terwijl ze zich fel verweert en schreeuwt dat de agenten haar pijn doen.

“Help!”, roept ze verschillende keren, terwijl de ordehandhavers haar proberen te sussen om haar in de politiewagen te krijgen. “We willen u niet pijn doen”, zegt een van hen, terwijl een ander de vrouw vraagt om hen niet te krabben.

De oude vrouw moet uiteindelijk haar verwoede strijd opgeven en wordt door de mannen op de achterbank van de auto gezet. Het is voorlopig onbekend of ze nog steeds achter tralies zit en haar verjaardag in de cel moest vieren. Volgens de lokale politie beweerde Fitzgerald dat ze op niemand kon rekenen omdat haar familie in een andere staat woont. Ze vroeg de agenten ook om haar zoon niks te vertellen van wat er zich had afgespeeld tussen haar en de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer