Facebook-moeder Meta Platforms grote verliezer op Wall Street

Nieuws
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram, is donderdag flink lager geëindigd op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf publiceerde woensdag zijn kwartaalresultaten, waarbij het onder andere meldde meer kosten te maken voor de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het aandeel eindigde 10,6 procent lager waarmee het ruim 100 miljard dollar aan beurswaarde verloor.
anp
donderdag 25 april 2024 om 22:14
Afbeelding
beeld anp

Beleggers twijfelen of de investeringen van Meta in AI wel voldoende geld zullen opleveren. Ook gaf Meta een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal. Zo voorspelde het in Menlo Park gevestigde bedrijf dat de omzet in het tweede kwartaal mogelijk opnieuw 36,5 miljard dollar bedraagt. Analisten gingen in doorsnee uit van een beduidend sterkere prognose.

De Dow-Jonesindex sloot 1 procent lager op 38.085,80 punten. De brede S&P 500 verloor 0,5 procent en eindigde op 5048,42 punten. Techgraadmeter Nasdaq daalde 0,6 procent tot 15.611,76 punten.

Beursgang Rubrik

Beleggers wachten nog op de resultaten van de grote techconcerns Microsoft en Google-eigenaar Alphabet, die na de slotbel op Wall Street naar buiten komen. Beide bedrijven investeren flink in AI-toepassingen. In afwachting van de resultaten daalde Alphabet 2 procent en zakte Microsoft 2,5 procent.

Rubrik kende een succesvolle beursgang. Het cybersecuritybedrijf, waarin Microsoft een grote investeerder is, steeg 15,6 procent. De introductieprijs van het aandeel bedroeg 32 dollar. Het bedrijf haalde met de beursgang ruim 750 miljoen dollar op en heeft een beurswaarde van zo'n 5,6 miljard dollar.

Tesla weer in de plus

Tesla steeg 5 procent en zette daarmee de opmars van woensdag door, toen het aandeel ruim 12 procent steeg. De fabrikant publiceerde die dag zijn kwartaalresultaten, waaruit naar voren kwam dat de omzet was gedaald en de nettowinst ruim gehalveerd. Desondanks reageerden beleggers enthousiast, omdat Tesla aankondigde sneller goedkopere elektrische auto's op de markt te willen brengen.

De euro was 1,0729 dollar waard, tegen 1,0717 dollar bij het slot van de aandelenbeurzen in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent meer op 83,78 dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 89,22 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Israëlische regering sluit plaatselijke tak Al Jazeera

De Israëlische regering heeft zondag unaniem besloten om de activiteiten van nieuwszender Al Jazeera in Israël te verbieden. Dat staat in een verklaring van de regering. Het is nog onduidelijk wanneer de maatregel van kracht wordt.

Afbeelding

FT: inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage

Europese inlichtingendiensten hebben hun regeringen gewaarschuwd dat Rusland gewelddadige sabotageacties aan het voorbereiden is. Dit bericht zakenkrant The Financial Times, dat inzage kreeg in analyses uit drie Europese landen.

Afbeelding

Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

iPhone-producent Foxconn heeft zijn inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend.

Afbeelding

Ambassadeurs van de Vrijheid met heli's onderweg naar festivals

Claude, FLEMMING, Son Mieux en Wende, de Ambassadeurs van de Vrijheid van dit jaar, zijn vanaf vliegbasis Gilze-Rijen met helikopters van Defensie opgestegen op weg naar de bevrijdingsfestivals waar zij zondag optreden.

Afbeelding

Alle vijf aangehouden personen rondom herdenking Dam weer vrij

De vijf mensen die zaterdag rondom de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam zijn aangehouden, zijn weer vrij. Dat laat een woordvoerder van de politie zondagochtend weten. Vier personen werden tijdens de ceremonie op het Amsterdamse plein aangehouden.

Afbeelding

Bureau: stem tegen beloning Boeing-topman van 33 miljoen dollar

Aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing krijgen het dringende advies om tegen een salarispakket van 32,8 miljoen dollar (31 miljoen euro) voor topman David Calhoun te stemmen.