© pn

Hulshoutse wielertoerist (79) overlijdt na verkeersongeval in Tienen

De 79-jarige Frans Clé, een wielertoerist uit Hulshout, is maandagavond overleden nadat hij met zijn koersfiets was aangereden in Tienen. Het parket kondigt een reconstructie aan.

Alain Trappeniers

Wielertoerist Frans Clé was maandag omstreeks 13.15u thuis vertrokken voor een rondrit van ongeveer 70 kilometer. Vroeger deed hij die afstanden geregeld in groep, de laatste tijd fietste hij alleen. “Mijn vader was in behandeling voor darmkanker”, vertelt dochter Nancy. “Om er sneller boven op te geraken, wilde hij zijn eigen tempo rijden. Zijn aanpak werkte, want hij was aan de beterhand. Hij sliep minder en at meer. Het zag er echt goed uit. Afgelopen zondag waren we met de familie nog op een optreden van mijn broer Walter (muzikant bij de band Camber, red.) ?in de ­Double D Ranch in Bruggeneinde. We hebben er nog gedanst.” Het overlijden van Frans is voor de familie dan ook een donderslag bij heldere hemel. Het was maandag rond 16.15u dat Frans met de fiets de straat overstak op het kruispunt van de Leuvenselaan en de Ring in Tienen. Een Waals koppel uit Andenne schepte Frans op de oversteekplaats.

Bij bewustzijn

“Het slachtoffer was nog bij bewustzijn toen de hulpdiensten aankwamen”, zegt woordvoerster Sarah Callewaert van het Leuvense Leuven. “Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar daar is hij later op de avond alsnog overleden aan zijn verwondingen.” Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk. “Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of het een voorrangskwestie dan wel de laaghangende zon was. Er zal nog een reconstructie gebeuren van het ongeval in het bijzijn van een verkeersdeskundige”, weet Callewaert. Mogelijk moet de bestuurder uit Andenne zich later verantwoorden in de Leuvense politierechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER