Rapportcijfer Willem-Alexander, Máxima en Amalia vrijwel gelijk

Nieuws
Het rapportcijfer van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia is bijna gelijk aan dat van vorig jaar. Dat blijkt uit de Koningsdag-enquête die Ipsos heeft uitgevoerd in opdracht van de NOS.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 07:35
Afbeelding
beeld anp

De waardering voor de koning is iets gestegen: van een 6,5 naar een 6,6. De koningin en de prinses hebben precies hetzelfde cijfer als vorig jaar: respectievelijk een 7,3 en een 7.

Nederlanders blijven kritisch op het functioneren van Willem-Alexander. Van de ondervraagden is 44 procent (zeer) tevreden over hem. Dat is een lager percentage dan de 47 procent vorig jaar. Ook het aantal ondervraagden dat vertrouwen heeft in de koning staat op 44 procent, twee procentpunten lager dan een jaar eerder.

Het vertrouwen in de koningin ligt, net als vorig jaar, een stuk hoger. Bijna zes op de tien Nederlanders heeft vertrouwen in Máxima.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Investeerder boekt tientallen miljoenen af op Babboe-eigenaar

Een fonds van investeerder Teslin heeft vorige maand 45 miljoen euro afgeboekt op zijn belang in fietsenfabrikant Accell, het bedrijf achter het geplaagde bakfietsmerk Babboe.

Afbeelding

Pro-Palestijnse demonstranten beginnen aan mars door Malmö

Duizenden pro-Palestijnse demonstranten zijn begonnen aan een protestmars in de Zweedse stad Malmö, waar in de avond de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival plaatsvindt. Ze protesteren tegen de deelname van Israël om de oorlog in de Gazastrook.

Afbeelding

Oekraïense droneaanval in Rusland uitgevoerd op 'recordafstand'

Een Oekraïense drone heeft een aanval uitgevoerd op een olieraffinaderij in het Russische Basjkirostan. Anonieme bronnen in Oekraïne zeggen dat de drone een recordafstand heeft afgelegd van ongeveer 1500 kilometer.

Afbeelding

Boeing van Corendon heeft klapband bij landing in Turkije

Een Boeing 737 van vakantievlieger Corendon Airlines heeft tijdens de landing op een vliegveld bij Antalya een klapband gekregen. Dit was het gevolg van een beschadigd neuslandingsgestel van het toestel, meldt de Turkse minister van verkeer Abdulkadir Uraloglu.

Afbeelding

Airbnb en chipbedrijf Arm zakken op Wall Street na cijfers

Verhuurplatform Airbnb en chipontwerper Arm behoorden donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Airbnb boekte afgelopen kwartaal meer winst dan beleggers en analisten hadden verwacht.

Afbeelding

Nog 31 mensen vast na protesten in Amsterdam

Van de 36 mensen die woensdag zijn aangehouden bij de pro-Palestijnse protesten op en bij het Binnengasthuisterrein in Amsterdam, zitten er nog 31 mensen vast.