Paula Willems nam vrijdag deel aan het speeddaten in cultuurcafe Moretus.© it/Fotomontage GVA

Speeddaten voor 55-plussers in cultuurcafe Moretus: “Nood aan gezellig samen zijn is hoog”

Hoboken -

Het district Hoboken gaat de strijd tegen vereenzaming bij senioren aan. In cultuurcafe Moretus werd vrijdag een sessie speeddaten georganiseerd voor 55-plussers die op zoek zijn naar nieuwe vriendschap of net dat ietsje meer.

Een van de deelnemers is Paula Willems (79). De Limburgse woont al tientallen jaren in het Antwerpse en is 17 jaar weduwe, maar daarom niet per se op zoek naar een nieuwe liefde. Wel hoopt ze nieuwe mensen te ontmoeten. “Ik doe graag uitstapjes om onder de mensen te komen en bezig te blijven. Fietsen of naar het theater gaan is leuker in fijn gezelschap, daarom had ik mij ingeschreven”, vertelt ze.

Toen Paula voor het eerst van het concept hoorde, stond ze niet meteen te springen om deel te nemen, maar uiteindelijk viel het goed mee. “Op tafel liggen kaarten met onderwerpen voor wanneer het gesprek moeizaam op gang komt, maar die heb ik zelfs niet hoeven gebruiken.”

Volgens Diana Van Strijdonck, begeleidster van speeddaten voor senioren, was het een succesvolle namiddag. “Een nieuwe relatie aanknopen op latere leeftijd is niet evident. Iedereen heeft zijn eigen emotionele rugzak en moet daarmee verder. Maar het gaat niet enkel om liefde vinden. Vandaag de dag zijn veel mensen eenzaam en is de nood aan gezellig samen zijn heel hoog. Juist daarom is het zo fijn om te zien dat de deelnemers makkelijk die connectie maakten met elkaar”, aldus Diana. (IT)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners