Radioman gaat kopje-onder: Raf Van Brussel presenteert onder water

“Alsof ik twee uur bij de acupuncturist heb doorgebracht, met naalden in mijn lijf. Heel zen.” Raf Van Brussel (46) van radiozender Joe kreeg gisteren zijn eerste duikopleiding en dat is hem goed bevallen. Over één week presenteert hij onder water.

tdl

Het orgelpunt van de Tournée ­Minérale van radiozender Joe wordt het: Raf Van Brussel en Rani De Coninck presenteren op 28 februari samen onder water. Een stunt voor de luisteraars, van wie ze een aantal konden overtuigen om een maand lang geen alcohol te nuttigen. Gisteren doken Raf en Rani twee uur onder, om het water al even te voelen. Een meevaller, zegt Raf: “Het was mijn eerste keer en ik had meer fysieke ongemakken verwacht. Ik voelde me na afloop ongelooflijk ontspannen. Ik denk omdat je onder water heel goed op je ademhaling let. Dat geeft rust. Ik heb veel bijgeleerd over duiken. Als je je mondstuk verliest, kun je dat gewoon weer insteken, ook al zit er water in je mond. En als alles oké is, moet je je duim niet omhoogsteken, want dat betekent dat je naar boven wil. Ik heb er echt van genoten.”

Ook de dagen zonder alcohol bevallen Raf zeer, al is hij geen grootverbruiker: “Een maand zonder alcohol is voor mij geen opgave, ik drink niet tijdens de week en ook amper thuis. Ik voel wel dat de luisteraars me in de gaten houden op restaurant. Ik zie mensen kijken of ik echt geen alcohol drink. Ze mogen, hoor, ik speel niet vals.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen