Tot 30 maanden cel voor TikTokraid op appartement van Antwerpse rapper Para Turk

Kickbokser Ramzan D. is veroordeeld tot dertig maanden cel, deels met uitstel, voor een gewelddadige raid op het appartement van de Antwerpse rapper Para Turk en diens grootmoeder. Het gevolg van een ruzie op TikTok.

Sam Reyntjens

De feiten speelden zich begin vorig jaar af nadat de Tsjetsjeense kickbokser Ramzan D. uit Lokeren en de Antwerpse rapper Para Turk het al een tijd met elkaar aan de stok hadden op Tik Tok. De advocaat van de criminele rapper - Para Turk werd al meermaals veroordeeld - deed het af als een niets betekenende ‘battle’ die om ‘likes’ en ‘muntjes’ zou draaien. Volgens Para Turk had hij zijn verontschuldigingen aangeboden, maar liep het uiteindelijk toch uit de hand.

Ramzan D. verzamelde een aantal medestanders en zakte af naar het Stuivenbergplein in Antwerpen, waar Para Turk woont. De groep Tsjetsjenen belde aan, maar toen er niet opengedaan werd, beukten ze de deur in en vielen ze het appartement binnen. De 85-jarige grootmoeder van de rapper werd hardhandig aan de kant geduwd. De aanhangers van Ramzan D. sloegen Para Turk en vernielden het appartement.

De rechtbank veroordeelde Ramzan D. maandag tot dertig maanden cel, voor de helft met uitstel. Zes van zijn medebeklaagden kregen straffen tussen acht en achttien maanden. Een man werd vrijgesproken. Para Turk op zijn beurt kreeg zes maanden cel omdat hij bedreigingen had geuit en opgeroepen zou hebben om een ‘appeltje’ (een granaat, red.) tegen de woning van Ramzan D. te gooien.

Op het moment van de rechtszaak, een maand geleden, was de ruzie tussen de partijen nog niet bekoeld. De verdediging liet de rechtbank een recent filmpje zien, waarin Para Turk de thuisadressen van zijn tegenstanders wereldkundig maakt. In het filmpje is ook te horen hoe Para Turk zegt dat hij wraak zal nemen, en dat hij bereid is om 50.000 euro te besteden om Albanezen op zijn rivalen af te sturen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen