Karin Meeus deelt bedankingen uit aan zorgkundigen in Duffel.© rr

Vlaams Belang Duffel bedankt verplegers voor goede zorgen

Duffel -

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verpleging op 12 mei, bezorgden Vlaams-Belang kandidaten een bedankingskaart met klavertje vier en de slogan ‘Dank voor uw goede zorgen’ aan verpleeg- en zorgkundigen in hun buurt.

Op 12 mei is het de Internationale Dag van de Verpleging. Over de hele wereld wordt op deze dag speciaal aandacht geschonken aan de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden in de zorgsector. 12 mei 1820 is namelijk de geboortedag van Florence Nightingale, een Britse verpleegster, grondlegger en pionier van de huidige moderne verpleging.

Tal van verkiezingskandidaten van de partij zijn zelf actief in de verpleegkunde of zorg. Zo deelde Karin Meeus, die op plaats negen staat op de lijst voor de Kamer, bedankingen uit in Duffel. Ze vindt dat zorg en welzijn meer ondersteuning verdienen.  

Kwalitatieve zorg

“Met Vlaams Belang willen we meer handen aan het bed, door het beroep van verpleegkundige of verzorgende op alle vlakken aantrekkelijker te maken. We willen dat zorgbehoevenden de kwalitatieve zorg blijven krijgen die ze verdienen. Of het nu thuis, in het ziekenhuis, het rusthuis of in de psychiatrie is.”

Vlaams Belang ijvert ook voor meer taakdifferentiatie in de zorg. “Verder pleiten we voor een betere afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt en een drastische vermindering van administratieve taken. Men moet meer investeren in preventie, vroegdetectie en een meer behandelingen voor psychische problemen aanbieden.” (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners