© Belgaimage, Reuters, AFP

Bijzonder record: club van supermiljardairs telt voor het eerst 15 leden

Het clubje van de allerrijksten op aarde is opnieuw een beetje groter geworden. Momenteel zijn er vijftien personen die een vermogen hebben van meer dan 100 miljard.

SGG

De allerrijksten op aarde hebben samen een record gevestigd. Nooit eerder waren er op onze planeet 15 personen die op hetzelfde moment elk een vermogen hebben van 100 miljard of meer. Op kop staat Bernard Arnault, de Franse topman van luxegroep LVMH, met een vermogen van 221 miljard dollar volgens de Bloomberg Billionaires Index. Als tweede vinden we Amazon-oprichter Jeff Bezos met een vermogen van 206 miljard dollar en als derde Tesla-topman Elon Musk met 188 miljard dollar. De top vijf wordt vervolledigd door Meta-baas Mark Zuckerberg en Google-topman Larry Page.

In de afgelopen vijf maanden kwamen er drie namen bij op het lijstje van de club. L’Oréal-erfgename Francoise Bettencourt Meyers (70) haalde als eerste vrouw de kaap van 100 miljard en is daarmee ook de rijkste vrouw ter wereld. Ook Michael Dell (59), oprichter van Dell Technologies, zag zijn vermogen de 100 miljard passeren door een toegenomen interesse in artificiële intelligentie. En de Mexicaanse investeerder Carlos Slim, de rijkste persoon in Latijns-Amerika, werd aan het lijstje toegevoegd. Ook Indiër Gautam Adani verscheen opnieuw in het lijstje nadat hij eerder dit jaar een terugval had meegemaakt.

De gecombineerde nettowaarde van deze mensen is dit jaar met 13 procent gestegen tot 2,2 biljoen dollar, volgens de Bloomberg Billionaires Index, waarmee ze het tempo van de inflatie en de bredere aandelenmarkt overtreffen. Samen bezitten ze bijna een kwart van de rijkdom van de 500 rijkste mensen ter wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer