© EPA-EFE

Bayern München nipt voorbij Werder Bremen, doelpunt van Lukebakio volstaat niet voor Düsseldorf

Bayern München heeft in de eigen Allianz Arena niet gefaald. Het geraakte na een lastige wedstrijd voorbij Werder Bremen met 1-0. Door die overwinning staat Bayern nu vier punten voor op Dortmund, dat morgen speelt. Voor Werder is het de eerste keer dit seizoen dat ze niet konden scoren. Volgende week woensdag spelen beide clubs in de halve finale van de Duitse beker opnieuw tegen elkaar.

dab

Na de 5-0-overwinning tegen rivaal Dortmund en 27 doelpunten in de laatste zes wedstrijden, was het Bayernpubliek klaar voor een nieuw doelpuntenspektakel. Deze keer moest Werder Bremen voor de bijl. Door de zege moet Dortmund morgen winnen bij Freiburg om de aansluiting met Bayern te behouden. Werder Bremen liet de kans op de zesde plaats, dat recht geeft op Europees voetbal, liggen.

Het leek wel alsof Bayern uitgekookt was. Er zat geen lijn in het spel en Werder kon rustig meevoetballen. In de eerste helft kon Bayern slechts één keer dreigen via Gnabry. De 23-jarige Duitser was de bedrijvigste man in de eerste 45 minuten. Bremen liet Bayern voetballen en stak een voet tussen de bal waar nodig.

Pas in de tweede helft begonnen die Roten te dreigen. Werder pakte op het uur een rode kaart waardoor Bayern meer naar voor ging en via Lewandowski en Müller enkele grote kansen afdwong. Telkens stond een uitstekende Pavlenka, een Bremense voet of het doelhout in de weg. Bremen verloor de controle en uiteindelijk kon Süle de 1-0 op het bord schieten met nog een kwartier te spelen.

Bayern gaf de bal niet meer af en won verdiend. Werder Bremen kon voor het eerst dit seizoen niet scoren. Daarmee is PSG nog de enige club die dat wel kon. Met deze zege zet Bayern Dortmund onder druk. De club van Axel Witsel speelt morgen nog op het veld van Freiburg. Bayern en Werder spelen woensdagavond alweer tegen elkaar voor een plek in de finale van de Duitse beker.

Lukebakio scoort op assist van Raman maar mist strafschop

Fortuna Düsseldorf ging met 3-1 onderuit op het veld van Mainz. Mateta zette Mainz al in de eerste minuut op rozen na defensief mistasten, maar Dodi Lukebakio (19.) bracht op aangeven van landgenoot Benito Raman in twee tijden de 1-1 op het scorebord. Lukebakio scoorde zijn veertiende treffer in loondienst van Fortuna en gaf ook vijf assists. Raman zit aan tien doelpunten en vier assists.

© Thomas Frey/dpa

In de tweede helft kon Lukebakio zijn ploeg op voorsprong zetten, maar zijn strafschop strandde tegen de paal. Het doelpunt viel wel aan de overzijde. Onisiwo (67.) mocht helemaal vrijstaand de 2-1 tegen de touwen trappen. Lukebakio (in minuut 76) en Raman (in minuut 81) werden in het slotkwartier nog tevergeefs vervangen door frissere aanvalskrachten. Mateta (87.) legde de 3-1 eindstand vast. Dankzij de overwinning is Mainz mathematisch zeker van het behoud in de Bundesliga. Het staat nu op de elfde plaats met 36 punten, net achter Düsseldorf (37 ptn).