© Isosport

REACTIES. Nederlaag tegen Club komt “hard aan” bij Anderlecht-spelers, Vanaken: “Als er een ploeg moest winnen, waren wij het”

Nog één puntje, en Club Brugge is voor de 19de keer landskampioen. Wie dat twee maanden geleden tegen Vanaken, Odoi en co had gezegd, werd, zat of beide verklaard. “Maar we gaan het niet cadeau krijgen.”

Junior Verbeeke en Wout Libin

LEES OOK. Anticlimax in het Lotto Park: Club Brugge verslaat Anderlecht en zet gigantische stap richting negentiende titel

Als je 19 punten achterstaat, heb je op de laatste speeldag genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. Welkom in België, welkom in Brugge. Landstitel nummer 19 kan volgende week een feit zijn tegen buur Cercle. Wie dat in maart had verteld tegen matchwinnaar Odoi, had hij gek verklaard. “Ik ben enorm blij, maar dat spreekt voor zich”, aldus de verdediger. “Of het mij iets extra doet om tegen mijn ex-ploeg te scoren? Niet echt, maar natuurlijk was de vreugde enorm. Dat zag je op het veld.” Hij trakteerde zijn ex-fans op een salto. Vlekkeloos uitgevoerd, trouwens.

Club kan dit niet meer laten liggen. Odoi spreekt met twee woorden. “Cercle gaat het ons niet cadeau geven. Wees daar maar zeker van”, aldus Odoi. “We gaan het zelf moeten klaren, gewoon vol voor die overwinning gaan. Speculeren heeft geen zin.” Dat vindt ook Vanaken. “We moeten gewoon meteen proberen scoren. Daarna zien we wel of we moeten anticiperen”, zegt Vanaken, die vond dat Club de verdiende winnaar was. “Hoe ik op de bus stap? Met een enorm fijn gevoel, natuurlijk. We moeten het volgende week afmaken. En niet teveel denken. Voor de play-offs wisten we dat we een quasi perfecte reeks moesten neerzetten om nog mee te doen. Daar zijn we mee bezig. Nu mag het in principe niet meer fout lopen.”

Voor Vanaken zou het zijn zesde titel in Brugse loondienst zijn. En hij staat daar nu al in de galerij van de allergrootste blauw-zwarten. “Nu moeten we gewoon even genieten, vanaf morgen moeten we ons weer opladen voor die finale zondag”, weet Vanaken. “We spelen thuis, de sfeer zal geweldig zijn. Het is natuurlijk ongelooflijk dat we nog kampioen kunnen worden, maar dat maakt dit format ook mogelijk. Dus we hebben onze job gedaan.” Correctie: bijna gedaan. Eén puntje tegen Cercle volstaat om de champagne te laten knallen. “Fysiek wordt het alvast geen probleem om ons op te laden”, grijnsde Mignolet nog. “Nu telt het niet meer hoeveel matchen we al gespeeld hebben. We willen die titel pakken.”

© Isosport

Rits: “Heel ontgoocheld”

Ontgoochelde Anderlecht-spelers na het verlies in eigen huis tegen Brugge. De titel lijkt nu wel heel ver weg. Paars-wit moet volgende week zelf winnen van Antwerp en hopen dat zowel Union als Brugge verliezen. Mats Rits zag dat de details het verschil maakten zondagavond. “Volgens mij ging de wedstrijd redelijk gelijk opgaand”, vertelt de middenvelder. “Misschien was een gelijkspel wel de correcte score. het verschil lag hem, zoals in zoveel topwedstrijd, in de details.”

“Zij scoren op een corner, waarop wij niet goed verdedigden. Daar verliezen we de match. Waarom Odoi zo alleen stond? Geen idee. Hij stond op onze lijst van mandekking, dus eigenlijk mag dat niet gebeuren. Daarna maakten zij de match dood en misten wij net dat tikkeltje genialiteit. Die laatste pass kwam er niet uit, de voorzetten waren niet goed. We misten die coup de genie. ”

Een unieke kans die paars-wit liet liggen zondagavond. De supporters waren massaal op post en geloofden echt in een nieuwe titel. “We kunnen niets meer aan het resultaat veranderen natuurlijk. Het is heel jammer dat we onze goede positie niet konden verzilveren. Heel ontgoochelend, ik had hier ook liever met een glas champagne gestaan”, aldus Rits.

Toch blikte Rits, misschien tegen beter weten in, vooruit naar volgende wedstrijd. “In het voetbal kan alles”, zegt de middenvelder. “Het is aan ons om daar de drie punten mee naar huis te nemen. Al wordt dat zeker geen gemakkelijke wedstrijd. We hebben het niet meer in eigen handen. We zullen wel zien waar het schip strandt.”

© Isosport

Sardella: “Toch fier op ploeg”

Ook Killian Sardella weigert de hoop op de titel op te geven. “Er zijn al gekkere dingen in onze competitie gebeurt, natuurlijk geloof ik er nog in”, zegt de rechtsachter. “We gaan de volgende match voorbereiden om hem te winnen. Hoeveel procent ik ons nog geef? Mmmh, da’s moeilijker. We moeten ons gewoon focussen op de match van zondag en dan zien we wel.”

“We mogen ook niet vergeten van waar we komen”, vervolgt Sardella. “Bovendien is Brugge een goede ploeg, die in heel deze Play-offs nog altijd niet verloor. Toch ben ik fier op de ploeg. Er volgt nog altijd een match en er is nog niets gedaan.” Of hoe de verdediger de moed er toch nog in probeert te houden.

Stroeykens: “Het kwam aan op details”

“Dit komt hard aan”, vertelde een teleurgestelde Mario Stroeykens. “Je speelt een heel seizoen om zo’n wedstrijden te spelen. We wisten dat het moeilijk ging zijn. Het was een alles of niks wedstrijd. Nu moeten we toeleven naar volgend weekend en het seizoen zo mooi mogelijk proberen af te sluiten op Antwerp.”

”Het kwam vandaag op details aan”, vervolgde Stroeykens. “We slikken een tegendoelpunt op hoekschop. Odoi stond helemaal alleen. Wie verantwoordelijk was voor Odoi. Ik ga hier geen namen beginnen noemen. Iedereen weet zijn taak bij een corner. Maar op zo’n manier verliezen komt extra hard aan.”

© Isosport

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL