© BELGA

Toma Nikiforov snel uitgeschakeld door nummer één van de wereld op EK judo: “Geen geluk bij de loting”

“De loting was erg ongunstig voor mij”, verklaarde Toma Nikiforov (IJF-22), nadat hij op het EK judo in het Kroatische Zagreb met waza-ari uitgeschakeld werd door de Georgiër lia Sulamanidze (IJF-1).

Bron: BELGA

Nikiforov, Europees kampioen in 2018 en 2021, had er toen al een vermoeiende eerste kamp opzitten, die hij pas na acht minuten en veertig seconden won, terwijl de nummer een van de wereld vrij was in de eerste ronde van de klasse tot honderd kilogram.

“Het EK is voor mij niet goed verlopen. De loting was voor mij erg ongunstig. Desondanks denk ik dat ik het tactisch goed aangepakt heb en dat het voor hem ook geen makkelijke kamp was. Ik weet dat ik hem kan verslaan. Dat kon je zien op het einde, toen hij het gevecht uit de weg ging. Hij had daarvoor wel bestraft mogen worden.”

Nikiforov kijkt dan ook met vertrouwen naar de toekomst uit. “Ik blijf hard werken om in topvorm te zijn voor de wereldkampioenschappen en vooral de Olympische Spelen. Volgende week vecht ik al opnieuw, op het Grand Slam in Tadzjikistan. Het zou leuk zijn om daar nog wat punten te pakken, om helemaal zeker te zijn, maar ik maak me niet veel zorgen over olympische kwalificatie.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer