De werken duren tot 10 juni.© rr

Opnieuw verzakking op kruispunt Stationssteenweg met Landstraat en Grote Puttingbaan: werken van 28 mei tot 10 juni

Nijlen -

Vanwege een nieuwe verzakking wordt er van 28 mei tot en met 10 juni opnieuw gewerkt aan het kruispunt van de Stationssteenweg met de Grote Puttingbaan en de Landstraat in Nijlen. Het kruispunt wordt niet volledig afgesloten. Er is wisselend verkeer mogelijk.

Er zal opnieuw gewerkt worden aan het kruispunt van de Stationssteenweg met de Grote Puttingbaan en de Landstraat in Nijlen. Dat is het gevolg van een nieuwe verzakking. “Het kruispunt wordt niet volledig afgesloten, er blijft verkeer mogelijk op één rijstrook. Verkeerslichten regelen dit wisselend verkeer. Zowel via de Grote Puttingbaan als de Landstraat kan je de Stationssteenweg niet bereiken. Deze straten lopen dood op de werfzone. Alleen fietsers kunnen passeren”, legt het lokaal bestuur van Nijlen uit.  

Er geldt een omleiding langs Grote Steenweg, Kessel-Dorp en Stationssteenweg, richting Kessel-Station. Richting de Grote Puttingbaan is er een omleiding via de Liersesteenweg en Salvatorebaan. Begin april werden er al herstellingen uitgevoerd vanwege een verzakking. “De herstellingen zijn opnieuw nodig omwille van de hoge grondwaterstand. De draagkracht van de ondergrond aan dit kruispunt bleek na eerdere herstelling onvoldoende”, klinkt het. “Bij deze nieuwe herstelling zal de aannemer een draagkrachtigere fundering van drainerend schraal beton aanbrengen met daaronder een waterdoorlatende laag voor een extra wapening van de fundering.”

Zonder onvoorziene omstandigheden is het kruispunt op 11 juni weer hersteld. (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners