Kris Gysels, hier op archiefbeeld, trekt de lokale liberale lijst in Berchem.© RR

Open VLD Berchem duidt huidig schepen Kris Gysels aan als lijsttrekker lokale verkiezingen

Berchem -

Het bestuur van Open VLD Berchem heeft Kris Gysels (47) aangeduid als lijsttrekker bij de komende districtsverkiezingen op zondag 13 oktober. Kris Gysels is momenteel districtsschepen in Berchem, onder meer van Streetart.

Huidig districtsschepen Kris Gysels wordt de lijsttrekker voor Open VLD Berchem bij de komende districtsverkiezingen. “Open VLD Berchem kiest daarmee voor ervaring, maar tevens voor iemand die met frisse ideeën behoorlijk beleid kan maken”, klinkt het bij de lokale liberale fractie.

Momenteel is Kris Gysels districtsschepen van Jeugd, Begroting, Burgerparticipatie en Inspraak, Straatbeeld en Bebloeming, Dierenwelzijn… en Streetart, een bevoegdheid waar Berchem meteen de nationale en internationale pers mee wist te bereiken omwille van het unieke karakter van deze bevoegdheid. 

“Een aparte bevoegdheid voor streetart werd duidelijk besproken tijdens de onderhandelingen, en we hadden sowieso de bedoeling om Berchem op die manier meer in kleur te zetten, mede dankzij het jaarlijkse festival dat we reeds hadden. Alleen had ik nooit gedacht dat het zo een dimensie zou aannemen”, aldus Gysels.

Fotoprentjes

“Het meest bijzondere vind ik dat in enkele jaren tijd daardoor iets wat veelal negatief werd gepercipieerd, nu als iets positiefs onthaald wordt door buurtbewoners die er best wel trots op zijn”, gaat de schepen verder. “De folders van de Berchemse streetartwandeling behoren inmiddels tot de populairste folders van de stad. Vijf jaar geleden was het quasi ondenkbaar dat Berchem een toeristische hotspot zou hebben, nu is het gebruikelijk dat Berchemnaren die in het weekend bezoek hebben, nog snel met hun gasten een streetartwandeling doen bij mooi weer, of dat kinderen of pasgetrouwde koppels voor mooie fotoprentjes poseren voor onze streetart.”

Schepen Kris Gysels voor een van de streetartwerken in Berchem.© Jan Van der Perre

“Maar ook op andere bevoegdheden wist Gysels met een frisse kijk en overtuigende aanpak te scoren”, klinkt het verder bij Open VLD Berchem. “Berchemse jeugdverenigingen kunnen getuigen dat telkens wanneer er externe factoren hun normale werking bemoeilijkten, er vanuit het district kort op de bal werd gespeeld om hen te ondersteunen. Zo werden er binnen de kortste keren ondersteuningsreglementen opgenomen om de continuïteit van de jeugdwerking te verzekeren ten tijde van corona, de energiecrisis en zelfs wanneer sommige jeugdverenigingen tijdens hun zomerkampen werden getroffen door uitzonderlijk noodweer.”(jaba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2024