Klas L1 uit van de Gemeentelijke Basisschool Klim-Op in Bouwel won een busuitstap naar een binnenspeeltuin.© IOK

Klassen mogen op uitstap dankzij Bike2School

Kempen -

Veertien Kempense gemeentes zijn aangesloten bij het project Bike2School van IOK om duurzame verplaatsingen te promoten. In de deelnemende (basis)scholen kunnen kinderen virtuele munten (‘bucks’) verdienen wanneer ze met de fiets, step of te voet naar school komen.

Dat wordt gescand wanneer ze de school binnen komen. Met de verzamelde bucks kunnen de leerlingen bij lokale handelaars een beloning kopen. Naast deze individuele prijs houdt het Bike2School project ook een jaarwedstrijd in waar klassikaal aan deel wordt genomen. De klas met het grootste aantal deelnemers en scans per graad wint dit schooljaar een leuke uitstap. Meer dan 6.400 kinderen namen dit jaar zo deel.

Klas L1 uit de Gemeentelijke Basisschool Klim-Op in Bouwel (Grobbendonk) behaalde de meeste scans in de eerste graad en mocht gaan ravotten bij binnenspeeltuin Raf & Otje in Turnhout. Het gemeentebestuur legde daarvoor de bus in. Zeven andere winnende klassen mogen gaan spelen in Hidrodoe (Herentals), het Klimkaffee (Herentals), Superjump (Geel) of de Lilse Bergen (Gierle-Lille). Dit zijn de klassen 1A van Sint-Clara in Arendonk, 4B van Het Loo in Westerlo, 3A van De Regenboog in Geel, Klas 6 van De Twinkeling in Balen, 6B van de Grotebaan en Strepestraat in Hulshout, 6C van De Vlieger in Kasterlee en 3A van De Bolster in Herselt. Bike2School krijgt volgend schooljaar een vervolg. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners