Real Madrid-coach Carlo Ancelotti bevestigt terugkeer van Courtois: “Thibaut zal zaterdag in doel staan”

Courtois in actie op training bij Real vrijdag.© EPA-EFE

Thibaut Courtois (31) zal zaterdag het doel van Real Madrid verdedigen in de competitiewedstrijd thuis tegen Cadiz (16.15 uur). Dat heeft zijn trainer Carlo Ancelotti vrijdag bevestigd tijdens een persmoment.

Simon Fallon-Kund
Bron: BELGA

Voor de 31-jarige keeper, die weer fit is na een zware knieblessure, worden het zijn eerste speelminuten van het seizoen. Hij zat deze week al in de kern voor de verplaatsing naar Bayern München in de halve finales van de Champions League. In dat duel (2-2) kreeg de Oekraïner Andriy Lunin nog de voorkeur. 

“Of Courtois de Champions League-finale zou kunnen spelen? Lunin zal woensdag spelen. Daarna zullen we zien”

Carlo Ancelotti

Coach Real Madrid

“Thibaut Courtois zal morgen (zaterdag, red.) spelen”, verzekerde Ancelotti, die eraan toevoegde dat Lunin volgende week woensdag in doel terugkeert voor de return tegen Bayern. “Zou Courtois de Champions League-finale kunnen spelen? Onze focus is nu op woensdag, dat is een finale. Lunin zal woensdag spelen. Daarna zullen we zien”, bleef Ancelotti verder vaag over nieuwe speelkansen voor Courtois. De CL-finale staat op 1 juni in Londen geprogrammeerd. Daarin speelt Real of Bayern tegen PSG of Dortmund. 

Spaanse titel

Courtois sloot eerder deze maand weer aan op training bij de Koninklijke, nadat de Limburger zich medio maart op training opnieuw aan de knie had geblesseerd. Een dag later werd hij al geopereerd aan een scheur in de meniscus van zijn rechterknie. De doelman trainde op dat moment nog maar enkele weken weer mee bij Real nadat hij sinds augustus vorig jaar aan de kant had gestaan met gescheurde kruisbanden in de linkerknie.

Afhankelijk van het resultaat van FC Barcelona, zaterdag op bezoek bij nummer drie Girona (18.30 uur), kan Real dit weekend tegen staartploeg Cadiz de Spaanse titel pakken. Barça volgt in het klassement, met nog vijf speeldagen te gaan, op 11 punten van Real.

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen