© GOYVAERTS/GMAX Agency

Virton promoveert naar Proximus League: “Dit Lierse Kempenzonen heeft niets te zoeken in 1B”

Een zwak Lierse Kempenzonen is er woensdagavond op het Lisp niet in geslaagd Virton van de titel te houden. De Luxemburgers wonnen met 0-4. “Onze kern is te beperkt om een hoofdrol te vertolken”, zei Toon Janssen, door de supporters van geel-zwart verkozen tot meest verdienstelijke speler van het seizoen.

Kurt Guldentops

In een matte eerste helft kon Lierse Kempenzonen nog gelijke tred houden. Virton dreigde via Lauriente, maar de beste mogelijkheid was nog voor Simon Vermeiren, die van dichtbij op doelman Moris besloot. Daarmee hadden de ­Pallieters hun hoogtepunt van de avond gehad. Met de openingsgoal van Lecomte kort na de ­pauze ging het licht bij de ­Lierenaars helemaal uit. “Heel de ploeg heeft boter op het hoofd”, zuchtte Toon Janssen, die voor aanvang nog tot meest ­verdienstelijke Lierenaar werd ­gekroond. “De manier hoe we de goals slikten en totaal verdwenen uit de match was ontoelaatbaar. We hadden ons de laatste opdracht van het seizoen op het Lisp totaal anders voorgesteld. Ook al beseften we dat we voor een ­loodzware opdracht stonden.”

Als de avond één ding duidelijk maakte, dan wel dat het huidige Lierse flink tekortschoot tegen de latere kampioen. “Onze huidige groep heeft niks in 1B te zoeken”, zei Janssen. “Willen we die stap zetten, dan is er flink wat versterking nodig. Ik denk dat iedereen binnen de club zich daar van bewust is. Onze kern is te beperkt om een hoofdrol te vertolken. Kijk naar de bank van Virton, dan is de rekening snel gemaakt. Het is de terechte kampioen.”

Door het verlies van Deinze bij Thes Sport (4-1) blijft de tweede plaats nog wel binnen bereik. Dan moet er dit weekend wel gewonnen worden in Deinze. Janssen: “We geloven dat die stek ons nog iets kan opleveren. Door de schandalen in het Belgische voetbal moeten we die strohalm grijpen. Ook al begint de vermoeidheid zwaar door te wegen, we moeten hoe dan ook nog één keer knallen.”

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Delorge (25’ Da Silva), Van der Veken, Wils Smolders, Boujouh, Janssen, Maus (72’ Buyens), Boulaouali (58’ Nelissen), Ogunjimi, Vermeiren

VIRTON: Moris, François, Angiuli, Mbow, Lauriente, Fadhloun, Lecomte, Grain (71’ Cordaro), Soumaré (63’ Lazaar), Mimoun, Koré (77’ Joachim)

DOELPUNTEN: 51’ Lecomte 0-1, 66’ Grain 0-2, 72’ Lazaar 0-3, 83’ Lazaar 0-4

GELE KAART: 21’ Mbow

RODE KAART: 86’ Buyens

SCHEIDSRECHTER: Toeback

TOESCHOUWERS: 2.800

MEER OVER Lierse K.