Moordenaars van oom van ex-minister Galant veroordeeld tot levenslang

© BELGA

Het assisenhof van Henegouwen heeft Eric Van Hoe en Gabriel Place dinsdag veroordeeld tot levenslang en Geoffrey Simoncini tot 20 jaar cel. De drie waren schuldig bevonden aan diefstal met geweld, met foltering en doodslag als verzwarende omstandigheden. Het slachtoffer, Michel Robette (83), was de oom van gewezen federaal minister Jacqueline Galant. Hij werd in de nacht van 25 op 26 november in zijn woning in het Henegouwse Erbaut (Jurbise) met geweld aangevallen en om het leven gebracht.

Het hof kende Eric Van Hoe en Gabriel Place geen verzachtende omstandigheden toe. Dat was wel het geval voor Geoffrey Simoncini.

Het lichaam van het slachtoffer was deels verbrand. Nabij het lichaam werden brandversnellende producten teruggevonden. Volgens de wetsarts werd de dood veroorzaakt door een zwaar schedelletsel, als gevolg van talrijke slagen op het hoofd van de bejaarde.

Michel Robette was de echtgenoot van Mariette Galant, de zus van Jacques Galant, de ex-burgemeester van Jurbise, en de oom van gewezen federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant, de huidige burgemeester van Jurbise.

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen