© KVR

Zekeringskast brandt uit: rookschade en geen elektriciteit meer

In een woning in Halderhof in Hallaar (Heist-op-den-Berg) brak zondag om iets na 18u brand uit. De oorzaak lag bij een zekeringskast in de garage. Er vielen geen slachtoffers.

Kristof Van Rompaey

De dochter des huizes zat samen met enkele vriendinnen aan het zwembad aan de woning. Op een bepaald moment merkten ze op dat het brandalarm afging en dat er zich rook begon te ontwikkelen. “Toen we arriveerden, merkten we op dat er zich aan de bovenkant van de garage al zwartgeblakerde sporen aftekenden”, zegt luitenant Ronny Orlians van hulpverleningszone Rivierenland. “We vielen de brand meteen langs de achterkant van de woning aan. In de garage hing enorm veel rook.”

De brandende zekeringskast was vlug geblust. De brandweer haalde de garage leeg om zeker te zijn dat er nergens nog gloed te bespeuren was. De woning werd geventileerd. “De bewoners kunnen er niet overnachten, want naast de rookschade is er ook geen elektriciteit. De bewoners hebben onderdak gevonden.”

Eandis komt nog ter plaatse om na te gaan dat er zeker geen spanning meer zit op de kabel die de woning met het net verbindt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER