Een speurhond probeert een spoor op te pikken van Arian (rechts).© RR

Duitse politie staakt zoektocht naar vermiste Arian (6): “Tijd is gekomen om realistisch te zijn”

Na een week intensief zoeken schort de Duitse politie de actieve zoektocht naar de vermiste jongen Arian (6) op. Een grote zoekoperatie dit weekend had niet het gehoopte resultaat. “De tijd is gekomen om realistisch te zijn.”

FDB
Bron: Bild, Suddeutsche Zeitung

Arian, een jongen met autisme, is al een week vermist nadat hij op 22 april rond 19.30 uur onopgemerkt zijn ouderlijke huis in het Duitse Ohfeldring bij Hamburg verliet. Sindsdien doorzoeken honderden mensen de nabije omgeving. Maar daar komt vanaf dinsdag verandering in, zo melden Duitse media bij monde van een politiewoordvoerder. Er wordt voortaan gezocht wanneer er nieuwe aanwijzingen zijn.

Afgelopen weekend had nog een grote zoekactie plaats, met de inzet van honden, duikers en drones. De speurders merkten wel voetstappen op, maar of ze van de zesjarige Arian afkomstig waren, is niet bekend.

Vanwege zijn autisme zou Arian niet spreken of zelfs reageren wanneer hij wordt aangesproken. De politie gebruikte daarom de voorbije dagen een aangepaste “stille” strategie die afgesproken werd met een autisme-expert, zodat Arian niet afgeschrikt zou worden door de hulpdiensten. Voordien werden er op verschillende locaties kinderliedjes afgespeeld, ballonnen opgehangen en vuurwerk afgestoken, in de hoop dat de jongen er de weg naartoe zou vinden.

LEES OOK. Geen luidsprekers met kinderliedjes en vuurwerk meer: zoektocht naar Arian (6) moet plots “muisstil” verlopen

Eerder op maandag raakte bekend dat de hulpdiensten van zoekstrategie hebben aangepast en nog ‘slechts’ honderd en geen 250 militairen meer meer betrokken zijn bij de zoektocht. “De tijd is gekomen om realistisch te zijn”, zei politiewoordvoerder Heiner van der Werp tegen de Duitse krant Bild.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER