© AP

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

lto
Bron: BELGA

Onder de nieuw vastgestelde overlijdens is een 85-jarige vrouw die overleed toen de bliksem insloeg op haar stacaravan. Een 60-jarige man werd vrijdag ook dood teruggevonden. En een 57-jarige man is in elkaar gezakt nadat hij had geprobeerd een elektriciteitspaal te verplaatsen die door de storm was omgewaaid.

Burgemeester John Whitmire noemde het onweer “uitzonderlijk”. Op beelden op sociale media is te zien hoe ruiten van gebouwen verbrijzeld raken en bomen en elektriciteitspalen bezwijken onder de kracht van de windvlagen, die snelheden tot 160 kilometer per uur bereikten.

In Texas en buurstaat Louisiana is de voorbije twee weken 600 procent meer regen gevallen dan normaal, berichtte nieuwszender CNN onder aanhaling van de weerdienst. Het extreme weer is voor een deel ook te wijten aan de klimaatverandering. De afgelopen dagen kwamen bij hevig onweer in het zuiden van de VS ook al vier mensen om.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER