Lena Dunham prijst haar lichaam met een naaktfoto op haar sociale media

© Photo News

Lena Dunham is een ware ambassadrice voor het vrouwelijk lichaam in al zijn vormen, maar de naaktfoto's die ze op haar sociale media plaatste, zijn niet zomaar een onbezonnen actie om diversiteit te prediken. De actrice vierde zo het jubileum van haar hysterectomie. Negen maanden geleden liet ze haar baarmoeder verwijderen nadat ze tien jaar kampte met chronische pijnen ten gevolge van endometriose.

VVA

Op Instagram postte Lena Dunham op woensdag twee naakfoto's van zichzelf om het jubileum van haar hysterectomie te vieren. Negen maanden geleden liet de actrice na tal van operaties noodgedwongen haar baarmoeder verwijderen om komaf te maken met de chronische pijn ten gevolge van de gynaecologische aandoening endometriose. Dat maakte ze zelf bekend in het modeblad Vogue.

De actrice sprak in haar bijschrift over een symbolisch jubileum. Negen maanden is de volledige duur van een zwangerschap die de actrice nooit zelf zal mogen ervaren, omdat ze door de ingrijpende behandeling nooit zwanger zal kunnen worden. "Ik vierde nooit eerder een negenmaandenjubileum, maar gisteren realiseerde ik me waarom dit nummer zo vreemd aanvoelde. Ik zal die negen maanden nooit zo vieren zoals ik het ooit gepland had."

"Mijn lichaam is hoofdzakelijk geheeld en elke dag vind ik een nieuwe blauwe plek op mijn hart, maar vandaag schenk ik mezelf dankbaarheid. Ik koos voor mezelf. Mijn vriend Paul noemde mijn baarmoeder Judy, en wanneer ze het hoog in haar bol kreeg, riepen we haar tot de orde. Vandaar de tatoeage op mijn ribben, die enorm veel pijn veroorzaakte, ondanks de pijnmedicatie. Vandaag bedank ik Judy voor haar waardevolle vertrek en mijn lichaam, dat sterker is dan ik ooit verwachtte. Gelukkige geboortedag, Lena."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen