Dieven kijken op sociale media of je thuis bent.
Mikhail Nilov via Pexels

"Deel niet te snel vakantiefoto's op sociale media, inbrekers kijken mee", waarschuwt Antwerpse politie na juwelendiefstal

Dieven houden via sociale media in de gaten of je thuis bent of niet. "Daarom raden we iedereen aan om niet meteen alles over je reis online te zetten", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Dit weekend gingen inbrekers aan de haal met juwelen en handtassen in de villa van een Antwerpse chirurg van wie de vrouw leuke vakantiefoto's had gedeeld.

Zet niet te snel leuke vakantiefoto's online want dieven lezen mee. Die waarschuwing verspreidt de Antwerpse politie. Afgelopen weekend gingen inbrekers nog aan de haal met dure juwelen en handtassen bij een Antwerpse plastisch chirurg. Zijn vrouw had net daarvoor vakantieverhalen gepost op Instagram. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en de politie bevestigt de inbraak.

Dieven kijken mee

"Als mensen op reis gaan, laten ze de brievenbus leegmaken door de buren. Ze regelen dat er beweging is in huis als iemand de planten water geeft. Tegenwoordig zijn sociale media net zo belangrijk", waarschuwt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "Ook mensen met slechte bedoelingen lezen mee en zien op die manier wanneer je niet thuis bent. Hou daar rekening mee en zet niet meteen je foto's van op reis online."

Echte cijfers heeft de Antwerpse politie niet over inbraken die plaatsvinden nadat mensen uitbundige vakantieverhalen postten. "Het is onmogelijk om na te gaan waarom dieven op een bepaald moment op een bepaalde plek toeslaan. Maar uiteraard helpt het niet als iedereen op Instagram kan zien dat je met het hele gezin in het buitenland zit."

Meest gelezen