© ludwig van gelder

Veiligheid primeert op Zomerendfeesten 2.0: betonblokken bakenen feestzone af

Nooit eerder waren de veiligheids-maatregelen zo streng voor de jaarlijkse Zomerendfeesten in het Hovese dorpscentrum. Bovendien pakt de middenstandsvereniging dit weekend met een vernieuwd programma uit.

LUDWIG VAN GELDER

“Nadat Willy Lemmens als voorzitter van de middenstandsvereniging is gestopt, hadden we nood aan een nieuw elan. Samen met enkele andere Hovenaars heb ik dan het voortouw genomen en nieuwe initiatieven voor ons dorpsfeest uitgewerkt”, zegt Jarl Vanden Broeck, zaakvoerder van de Hovese wijnzaak Raw Wine for Gentle People.

Overdekt dorpsplein

De Hovese middenstandsvereniging kreeg daardoor een nieuwe boost en dat is zichtbaar in de programmatie. “Belangrijkste nieuwigheid wordt de Sint-Laureys Village. Het dorpsplein van Hove wordt volledig overdekt. Op het plein komt een dj-podium en een grote loungebar, opgedeeld in een wijn-, bier-, gin- en oesterbar. Ook nieuw is onze designermarkt. Creatieve mensen uit de regio komen in de Kapelstraat hun ontwerpen laten zien. Dan gaat van juwelen over kleding tot houten speelgoed. Hun ontwerpen halen in elk geval niveau. Ook de kinderanimatie kreeg een upgrade.”

De veiligheidsmaatregelen zijn een pak strenger dan vorig jaar. “De gehele site wordt afgesloten met zware betonblokken van 2 ton. Voor de veiligheidsdiensten is er een sluis voorzien, die wordt afgesloten door een vrachtwagen. Vorig jaar stonden er ook al blokken, maar die konden door enkele sterke mannen nog manueel verplaatst worden.”

2 Fabiola

Op het hoofdpodium staan naast lokaal talent zoals Luna en Cherine ook Billie Leyers, De Grietjes (met Isabelle A, Anneke van Hooff en Ianthe Tavernier) en ­­ 2 Fabiola geprogrammeerd. Ook café De Pomp pakt opnieuw uit met een eigen programmatie.

Het gemeentebestuur stelt tijdens de feesten een nieuwe applicatie aan het publiek voor. De applicatie biedt de mogelijkheid aan verengingen en handelaars om hun leden en klanten te informeren. Je kunt er ook klantenkaarten mee opbouwen.

De Zomerendfeesten starten vrijdag om 19u. Zaterdag kunt u vanaf 8u al op de rommelmarkt terecht. Het feest wordt om 2u ’s nachts afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER