Opletten geblazen: nieuwe lading regen en sneeuw op komst

© Marc Herremans - Corelio

Regen, voorafgegaan door smeltende sneeuw of sneeuw trekt woensdagmorgen van west naar oost over het land. Daarna is het even droog, maar al snel komt een nieuw pakket regen aanwaaien met een stevige wind met soms stoten tot 80 km/u. Het wordt wel zachter met maxima van 4 tot 8 graden. Ook de rest van de week krijgt het weer opnieuw een winters karakter, vooral in de Ardennen.

Woensdagnacht verlaat de regen geleidelijk ons land. Het blijft echter wisselvallig met regelmatig regenbuien of buien van smeltende sneeuw of sneeuw ten zuiden van Samber en Maas. De wind ruimt van zuidwest naar west en wordt vrij krachtig tot krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan de kust. Het KMI verwacht rukwinden tot 70 à 80 km/u met pieken tot 90 km/u aan de kust en op de Ardense Hoogten.

Donderdag verwachten we regelmatig buien, in Hoog-België valt de neerslag onder de vorm van sneeuw. Een lokale donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen net boven het vriespunt in de Ardennen en schommelen rond +4 of +5 graden elders. Er blijft veel wind staan. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 65 km/u.

Vrijdag verandert er weinig aan het weerbeeld, met nog steeds buien van regen, smeltende sneeuw of stofhagel in Laag- en Midden-België en enkele sneeuwbuien in de Ardennen. Maximumtemperaturen rond +5 graden in het centrum bij een matige west- tot noordwestenwind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig.

Tijdens het weekend blijft de kans op buien bestaan, maar verwachten we langere droge perioden. De buien zullen minder talrijk en minder actief zijn, uitgezonderd voor de gebieden nabij de Nederlandse en Duitse grens. Enkele sneeuwbuien blijven mogelijk in de Ardennen. De maxima schommelen rond 5 graden in Brussel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen