We hebben het “einde van de wereld” alwéér overleefd: hoe zit dat nu met die planeet X?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gisteren hebben we het “einde van de wereld” overleefd. Voor de derde keer. En ook wel op het nippertje, want planeet X - ook gekend als Nibiru - ging op volle kracht recht op de Aarde af. Of zo klinkt het toch in de complottheorieën. NASA-wetenschappers hebben het er wel stilaan mee gehad: “Planeet X bestaat niet.” Hoe zit het nu eigenlijk?

evdg

David Morrison, een wetenschapper bij NASA, kan niet genoeg herhalen dat Planeet X niet bestaat. Nadat we gisteren alweer een door sommige voorspelde apocalyps overleefd hebben, schreeuwt hij het - bijna letterlijk - nog eens uit in zijn podcast: “Ik dacht dat de theorie rond Nibiru het soort internetgerucht was dat snel zou passeren, maar niet dus.” Tot op vandaag krijgt Morrison de vraag wanneer de wereld zal vergaan. “Onlangs kreeg ik nog een telefoontje”, vertelt hij gefrustreerd. “Een man vroeg me of hij beter bij zijn gezin zou blijven in plaats van te gaan werken.”

Drie keer gered in evenveel maanden

Volgens de ‘believers’ zou Nibiru de Aarde al eens verwoest hebben in 2003. Maar ook in 2012 leek de mensheid in gevaar. En op 23 september, 15 oktober en zelfs gisteren. Van waar komt het geloof dan in planeet X en het bijhorende “einde van de wereld”?

De theorie van ‘believer’ David Meade, doet het nog steeds goed. Volgens de man zal Planeet X voor een volledige eclips zorgen om vervolgens in te slaan op de Aarde en de volledige wereld te verwoesten. Centraal in zijn verhaal staat getal 33. Dat is de leeftijd waarop Jezus stierf. Op 23 september was het dan 33 jaar geleden dat er een zonsverduistering zichtbaar was in de VS, ongetwijfeld een voorteken volgens Meade. Het Apocalypsverhaal uit de Bijbel wordt werkelijkheid, zegt de voorspeller.

Maar ook dat haalt NASA-wetenschapper Morrison onderuit, zoals in onderstaand filmpje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen