© BELGA

EK Zeilen: olympisch duo sluit eerste dag af op zesde plaats

De Belgische zeilsters Isaura Maenhaut en Anouk Geurts hebben de eerste dag op het Europees kampioenschap 49er FX in het Zuid-Franse La Grande Motte afgesloten op de zesde plaats.

Belga
Bron: BELGA

Het Belgische tweetal, dat zich klaarstoomt richting de Olympische Spelen van komende zomer, behaalde in de 49er FX een zevende plaats in de eerste regatta van de dag en werd in de daaropvolgende races vierde en vijftiende, goed voor een totale score van 26 punten. De Italianen Jana Germani en Giorgia Bertuzzi zijn met 15 punten de leidsters in de stand. 

Het duo Maenhaut - Geurts© RUDY DECLERCK

Naast het EK 49er FX vindt in de Franse badplaats ook het wereldkampioenschap Nacra 17 plaats. Daarin staan Luca Claeyssens en Eline Verstraelen na één dag op de 21e plaats met 36 punten. Kwinten Borghijs en Lieselotte Borghijs volgen als tweede Belgische duo op de 37e plaats met 53 punten. Arthur De Jonghe en Janne Ravelingien volgen tot slot met 69 punten op de 44e stek. Aan de leiding staat momenteel het Italiaanse duo Ruggero Tita/Caterina Banti met vier punten.

Vorige maand tijdens de Last Chance Regatta in het Franse Hyères konden Claeyssens en Verstraelen het brons veroveren en ze wisten België zo te plaatsen als land voor de Olympische Spelen. Ook de andere twee Nacra-teams haalden er de medalrace en werden respectievelijk vierde (De Jonghe en Ravelingien) en achtste (Kwinten en Lieselotte Borghijs).

Er staan dagelijks drie races op het programma, met een afsluitende medalrace voor de top 10 komende zondag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer